'Kansrijk in jouw Wijk' staat centraal tijdens Stadshagen Open

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De Wensink Aangenaam Stadshagen Open, het jaarlijkse toernooi van TC '91 Stadshagen dat zaterdag 4 juli van start gaat, staat dit jaar in het teken van de Stichting Kansrijk in jouw Wijk.

De stichting heeft tot doel het aanbieden van sport-, beweeg- en leefstijl programma's aan gezinnen die dat niet of nauwelijks kunnen betalen in Stadshagen en Holtenbroek. Trias, het Deltion College en tennistrainer van TC '91 en manager aan het CSE Manon Jonker werken samen voor dit initiatief. "Het verschil met al bestaande sportfondsen is dat wij ook ouders trainen in een gezondere leefstijl", zegt Esther Post, vitaal-coach en sportdocent bij het Deltion College. "Ambulante hulpverleners van Trias (Linda Willems) sturen ze naar ons toe. Wij sturen ze verder naar Deltion. De terugkoppeling naar de ouders maakt het een uniek project."
Kansrijk in jouw Wijk biedt per kalenderjaar aan minimaal 25 gezinnen (en 50 kinderen) de mogelijkheid om deel te nemen aan de Kansrijk-trainingen met daarna een actief vervolg bij sportverenigingen in de wijk. Tijdens de vier Kansrijk-trainingen kunnen kinderen kennis maken met verschillende sporten (onder meer fitness, tennis, voetbal, basketbal, hockey, weerbaarheidsrtrainingen) op een centrale locatie in de wijk (ROC Deltion College). De ouders krijgen vier leefstijlworkshops.
De officiële kick-off van het initiatief is begin oktober als de eerste Kansrijk-trainingen achter de rug zijn. Zwollenaar Kingsley Ezibihue, voetballer van PEC Zwolle en opgegroeid in Holtenbroek, treedt op als ambassadeur evenals tennistalent Wisse Jonker.

"We wilden graag iets doen voor de wijk tijdens de tiende editie van het toernooi", zegt Anne-Els, één van de organisatoren van de Stadshagen Open, dat ook dit jaar weer ruim tweehonderd deelnemers telt. "Het was even spannend omdat het lang rustig bleef, maar we zitten weer over de tweehonderd."