Basisschool Smaragd ondertekent 'energie prestatiecontract'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Basisschool Smaragd in Zwolle was woensdagmorgen de plek waar een ?energie prestatiecontract' is ondertekend. Schoolvereniging Accretio en Frog Energy, organisatie voor energiebesparing, tekenden in aanwezigheid van de kinderen van groep 6 een overeenkomst met maatregelen waardoor de school bijna energie neutraal wordt.

Energiebesparende maatregelen zijn bijvoorbeeld verbetering van de isolatie, een pelletkachel, zonnepanelen en andere verlichting. De school gaat komend jaar aandacht geven aan duurzaamheid door er een schoolbreed projectthema van te maken.

Vooraf werd door Jaap Kaspers, de directeur van Smaragd, aan de kinderen van groep 6 uitgelegd wat er ging gebeuren en waarom. Er ontstond een gesprek over waarom aandacht voor duurzaamheid, spaarzaamheid en zuinig zijn op natuur en milieu belangrijk is. Wouter Kok van Frog Energy vertelde waarom zijn bedrijf de school is gaan helpen om hier slimme oplossingen voor te bedenken. "Wij vinden het belangrijk dat we met elkaar iets doen aan het energiezuinig omgaan met onze aarde en het voorkomen van verspilling en onnodig verbruik van energie."

Wim Lengkeek van VGPO Accretio vertelt: "Als gereformeerde scholen vinden we het van belang aandacht te hebben voor duurzaamheid. Daarom is het mooi dat we op Smaragd een pilot kunnen uitvoeren waarin alles bij elkaar wordt gebracht: onderhoud, besparing, investering in zuinigere installaties, maar ook aandacht voor educatie en betrokkenheid van alle gebruikers van het gebouw."

Frog Energy gaat er voor zorgen dat de isolatie van het gebouw wordt verbeterd, dat er een energiezuinige pelletkachel komt, dat er zonnepanelen op het dak van de school worden geplaatst en dat de verlichting energiezuiniger wordt gemaakt. In het contract hebben Accretio en Frog Energy afspraken gemaakt over de financiering, uitvoering en begeleiding van het project. In het najaar moet de technische uitvoering klaar zijn. Komende schooljaar gaat Smaragd extra aandacht besteden aan duurzaamheid met een project waarbij kinderen, personeel en ouders betrokken worden.

 

 

 

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30