Afbeelding

?Reuring in de regio' moet duizend banen opleveren

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - In de regio Zwolle worden op vrijdag 26 juni activiteiten gehouden rond het thema ?inclusieve arbeidsmarkt'. De samenwerkende partners van Werkbedrijf Regio Zwolle zorgen die dag voor ?reuring in de regio' met bedrijfsbezoeken, ontbijtsessies en een feestelijke afsluiting op praktijkschool De Maat / ATC Ommen in aanwezigheid van staatssecretaris Jetta Klijnsma. Doel van de regionale actiedag is om in 2016 duizend banen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In het Werkbedrijf Regio Zwolle bundelen veertien gemeenten, werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen en het UWV onder het motto ?jouw inzet wordt gezien' hun krachten om de komende jaren zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Het gaat om mensen die niet, of moeilijk, zelfstandig hun weg kunnen vinden naar een werkgever, zoals 50-plussers en jongeren tot 27 jaar. Een specifieke doelgroep vormen jongeren afkomstig vanuit het PrO/VSO en de Entree-opleidingen.

In alle veertien gemeenten zijn er op 26 juni acties om werkgevers te betrekken en te stimuleren om mensen aan te nemen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wat er precies gebeurt, verschilt per gemeente. In een aantal gemeenten vinden ontbijtsessies plaats met wethouders en werkgevers. In andere gemeenten zet de wethouder bedrijven in het zonnetje die zich al inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Ze willen zo duidelijk maken dat hun inzet wordt gezien. Op het Hengeveld College in Zwolle discussiëren betrokkenen tijdens de lunch over o.a. de aansluiting van PrO/VSO op de arbeidsmarkt en begeleiding vanuit het onderwijs.

De Lucille Werner Foundation levert ook een bijdrage. Met ?Call to action' roept Lucille jonge werkzoekenden met een arbeidsbeperking op om op zoek te gaan naar hun droombaan. In het stadion van PEC Zwolle verzorgt ze een inspirerende lezing vol persoonlijke ervaringen en daagt ze jongeren uit werk te maken van hun droom.

De dag wordt afgesloten bij praktijkschool De Maat / ATC Ommen. Staatssecretaris Jetta Klijnsma brengt allereerst een bezoek aan het ATC. Directeur Ben Platzer verzorgt een ?activiteitenproeverij' waarbij de staatssecretaris in gesprek gaat met leerlingen. Op praktijkschool De Maat blikken we ten slotte gezamenlijk terug op alle activiteiten van de dag en spreken de staatssecretaris en de voorzitter van Werkbedrijf Regio Zwolle, Nelleke Vedelaar, over het belang van samenwerking in de regio voor een arbeidsmarkt waarin plek is voor iedereen.

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden