Organisatie Let's Get Lost geeft vijf nieuwe namen prijs
Organisatie Let's Get Lost geeft vijf nieuwe namen prijs brugmedia.nl

Organisatie Let's Get Lost geeft vijf nieuwe namen prijs

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De organisatie van Let's Get Lost heeft vijf nieuwe namen aan de line-up toegevoegd: METZ, Ryley Walker, Huskey, Michael Price en OIJ. Eerder werden al Girl Band, PAUW, Die Nerven, Todd Dorigo, Sales, Fist City, Tubelight en The Homesick bekendgemaakt.

Het festival vindt plaats op 24 oktober op verschillende bijzondere plekken in de Zwolse binnenstad. Metz is een Canadees noise trio met vers album, getiteld ?II' op zak. De band maakt intense energieke noiserock, geïnspireerd op de 90's Grunge en Punkrock. Ryley Walker is de reïncarnatie van de echte Amerikaanse gitarist. De door folk geïnspireerde zanger staat bekend om zijn dromerige nummers met een psychedelische twist. Ondanks zijn Amerikaanse afkomst is zijn muziek eerder te typeren als Engelse folk uit de jaren zeventig, in de traditie van Bert Jansch en Nick Drake. Let's Get Lost ontvangt hem met band.

Husky is een Indie-Folkband uit Australië en Nieuw Zeeland. In april dit jaar kwam hun tweede album ?Ruckers Hill' uit op het fameuze Subpop label en dit voorjaar kwamen ze voor het eerst naar Europa. De Engelse pianist en componist Michael Price begon zijn carrière als componist voor moderne dans. Ondertussen is hij een van de meest gewilde producers en componisten voor tv- en filmmuziek en won hij in 2014 een Emmy Award voor zijn filmmuziek. In april kwam zijn debuut ?Entanglement' uit op het fameuze Erased Tapes Records en het album oogstte lovende kritieken in de media. Michael zal zijn neo-klassieke, minimal/ambient pianomuziek solo op vleugel ten gehore brengen op Let's Get Lost. Een aanrader voor liefhebbers van onder meer Nils Frahm, Ólafor Arnalds en Peter Broderick.

OIJ is een Amsterdamse elektronische producer en zanger. OIJ is energieke elektronische pop in de stijl van acts als Sohn, Apparat en (wellicht dichter bij huis) Thomas Azier. OIJ kan niet alleen produceren, maar heeft ook vocaal heel wat in huis. Live wordt het een intense show waar het visuele aspect een zeer grote rol gaat spelen. Zijn eerste single ?Blinded' is inmiddels uit via Soundcloud. Meer namen worden spoedig bekend gemaakt, net als de locaties waar het festival plaats gaat vinden.

Sinds dit jaar heeft het festival de festivalnaam uitgebreid met een ondertitel ?Let's Get Lost In Music and Places'. De toevoeging omschrijft volgens de organisatie nog beter waar het festival voor staat; het ontdekken van toffe urgente muziek op mooie locaties.

Het festival laat bezoekers nieuwe (inter)nationale muziek ontdekken, zo stonden onder andere Oscar & The Wolf, Strand Of Oaks, Peter Broderick, Jacco Gardner en Daniel Norgren op voorgaande edities.

Het festival vindt plaats op zaterdag 24 oktober op verschillende locaties in de Zwolse binnenstad. Kaarten kosten 20 euro en zijn al te bestellen op www.lets-get-lost.nl.

 

 

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen gisteren