Pedro Sluiter

Toptrio leidt Tabonon naar WRZV-zaalvoetbalglorie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - De verrassende winst op het Jopie van Kilsdonk-toernooi afgelopen winter bleek geen uitschieter van het zaalvoetbalteam van Tabonon Sportschool. Onder aanvoering van Wahid Shimeri, zijn broertje Nima en Mehran Ali Pour Asli steeg Tabonon Sportschool in haar eerste seizoen tot grote hoogten in de verder uitdijende WRZV Zaalvoetbalcompetitie.

Alles wat Wahid Shimeri dit seizoen aanraakt, verandert in goud. Op het veld bekroonde hij een topseizoen met Dieze West met het kampioenschap in de eerste klasse en in de zaal bleef hij zelfs ongeslagen én werd hij verkozen tot Speler van het Jaar. Afgelopen winter won hij met Tabonon al het Jopie van Kilsdonk-toernooi, waar 25 teams aan meededen. Op de kampioensavond van de competitie bewijst het team, dat een grote ?Dieze West-connectie' heeft, dat dit geen uitschieter was.

Voorafgaand aan de seizoensfinale in de WRZV Hallen, waar de beste teams van zes verschillende klassen tegen elkaar strijden om het algehele kampioenschap, is het zelfvertrouwen groot. Tabonon is als kampioen uit de tweede klasse niet bang voor de (periode)kampioenen van de eerste klasse en hoofdklasse. ?Hele seizoen nog niet verloren. Meer dan tweehonderd doelpunten gemaakt. We gaan voor de titel.?

Het blijkt geen grootspraak. Op een avond die met de vroege uitschakeling van titelverdediger FC Hummel een grote verrassing beleeft, rijgt Tabonon iedereen aan de zegekar. In een qua spanning en niveau finalewaardige halve finale tegen Wolters Recycling, dat met Peter Opdam de nummer twee in de Speler van het Jaar-verkiezing heeft, maakt één late goal van Nima Shimeri het verschil. De Shimeri's en Ali Pour Asli flitsen in de finale aan alle kanten FC Krijtje voorbij, achterin houdt Hanif Kamran (oud-goalie Dieze West) zijn doel schoon: 4-0.

Tabonon gaat door de algehele seizoenszege gelijk twee klassen omhoog en komt volgend seizoen dus uit in de kampioensklasse, op maandag. De ploeg hoeft niet bang te zijn dat Wahid en Nima Shimeri door hun nieuwe werkgever op het veld, WHC, ervan worden weerhouden hun kunsten te vertonen in de WRZV Hallen. Daar heeft de man die dit seizoen vijftien keer scoorde voor Dieze West, eentje minder dan Nima, zelf voor gezorgd. ?WHC had het liever niet, maar vantevoren hebben we afgesproken dat het mocht?, aldus Wahid. ?Ik heb gezegd dat het niet zo'n hoog niveau was en het is ook goed voor het voetbal. Één extra training per week. Ik moet gewoon geen gekke dingen doen.?

Voorzitter van de zaalvoetbalcompetitie Freddy Eikelboom kijkt al uit naar volgend seizoen, waarin hij verwacht zes competities te kunnen vullen van twaalf teams. ?Het is daarmee weer terug op het maximale aantal. Zoals in de jaren tachtig in de IJsselhallen.?