Williams weg bij Landstede

Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft afscheid genomen van Leon Williams, Nikki Hulzebos en Valentijn Lietmeijer, die hebben besloten hun loopbaan elders voort te zetten. Tegenover dat vertrek staat de komst van Jessey Voorn en Craig Osaikhwuwuomwan.

De 25-jarige Voorn speelde het afgelopen half jaar voor CBA Gran Canaria in Spanje. Daarvoor speelde de 1.93 meter lange shooting guard bij het Groningse Donar, waarmee hij vorig jaar kampioen werd en de beker pakte. De 2.11 meter lange Osaikhwuwuomwan speelde de afgelopen twee seizoenen voor Donar. De 24-jarige center speelde de afgelopen drie jaar mee in de finale om het landskampioenschap. In 2013 met Aris Leeuwarden en in 2014 en 2015 met Donar.

Torben Tönjann, Kenrick Zondervan en Ewoud Kloos blijven de Zwolse club trouw. Het vijftal wordt aangevuld met drie spelers uit de opleiding van CSE-Basketball Academy Zwolle. Dit drietal, in ieder geval Jaouad Darib en Keime Helfrich, werd afgelopen seizoen Nederlands kampioen met de U18 en winnaar van de Dutch Talent League.
Het vertrek van Williams is een behoorlijke aderlating voor Landstede. De guard is uitgegroeid tot één van de beste spelers van Landstede en schopte het al tot international.