Oplevering Oude Vismarkt en Koningsplein op zaterdag

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de herinrichting van de Oude Vismarkt en het Koningsplein. Zaterdag 20 juni vind de feestelijke oplevering plaats zo maakte de gemeente donderdag bekend.

Om 10.00 uur 's ochtends is er een officieel moment met wethouder Filip van As en betrokkenen. Daarna is er een gezellige markt, die vanaf 15.00 uur opgeluisterd wordt met live muziek.

?De herinrichting is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van ondernemers, eigenaren, bewoners, de Fietsersbond en de gemeente, met als doel het gebied economisch beter te laten functioneren. Door de opknapbeurt zijn de Oude Vismarkt en het Koningsplein weer een aantrekkelijke en gastvrije plek geworden, met meer ruimte voor ondernemen. De mooie panden zijn weer zichtbaar en dragen samen met het nieuwe groen bij aan de sfeer. Er is rekening gehouden met voetgangers en bezoekers die met de fiets komen. Zij kunnen hun fiets stallen in de daarvoor bestemde vakken. De komende weken gaan fietscoaches hen hierbij op gezette tijden assisteren.?