Cliënten bestieren eigen verkooppunt in Rivierenhof

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

AA-LANDEN  ? De cliënten Christa Kamphorst en Saskia van Dieren van InteraktContour bestieren sinds een tijdje hun eigen verkooppunt in woonzorgcentrum Rivierenhof in de Zwolse wijk Aa-landen. Christa die al jaren bij de dagbesteding van InteraktContour aan de Rijnlaan komt, verkoopt samen met Saskia allerlei lekkernijen zoals koeken en cake aan de bewoners. Ze hebben inmiddels zelf al hun eigen vaste klantenkring opgebouwd.

Bij InteraktContour komen mensen die hersenletsel hebben opgelopen na bijvoorbeeld een beroerte, een ongeluk of een hersentumor. Christa kreeg op 20 augustus 2001 een scooterongeluk. Ze liep ernstig beenletsel op en er volgde een langdurig revalidatietraject. ?Ik zat maar thuis en iedere dag was hetzelfde. Vanuit revalidatiecentrum de Vogellanden kwam ik bij InteraktContour terecht. Hier kan ik mezelf zijn, thuis ben ik degene die een beperking heeft, hier heb ik geen beperking. Ik kan best een heleboel hoor maar nog steeds niet alles. Eigenlijk ben ik hier ook een soort manusje van alles en help ik andere cliënten?, zegt Christa.

Op de dagbestedingslocatie van InteraktContour worden veel bakactiviteiten aangeboden aan de cliënten. Cakes in allerlei soorten en maten, tulbanden, appeltaarten en gevulde koeken worden met hulp van de begeleiders en vrijwilligers met alle liefde gebakken door de cliënten.

Christa zag het wel zitten om met de cakes en koeken de boer op te gaan en klopte samen met Saskia aan bij de ?overburen'. Nu zitten ze bijna iedere vrijdagochtend achter hun eigen verkoopkraam in de Rivierenhof en gaan de lekkernijen als warme broodjes over de toonbank. ?Twee buurvrouwen kopen bijvoorbeeld iedere week samen een tulband. Ook kunnen ze bestellingen doorgeven voor de week erop?, legt Christa uit. De opbrengst gaat naar de aanschaf van bakgrondstoffen.  Christa vindt het allemaal even leuk. ?Ik heb hier mijn creativiteit ontwikkeld en heb bovendien het gevoel dat ik meetel.?

 

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16