Afbeelding

Feest op de Oude Vismarkt en het Koningsplein

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De afgeronde herinrichting van de Oude Vismarkt en het Koningsplein is voor de betrokkenen aanleiding voor een feest op zaterdag 20 juni. Wethouder Filip van As verricht om 10.00 uur de officiële opening.

?Het wordt gezellig?, vertelt woordvoerder Pim Dorst enthousiast. ?Er zijn leuke en verrassende activiteiten, er is een marktje en er is muziek. En de winkeliers hebben uiteraard diverse aanbiedingen. Mensen moeten echt langskomen.? Het stond al jaren op de planning om, zoals Dorst zegt, het winkelgebied te verbeteren van sluiproute naar een belangrijke straat. Aannemer Lareco ging in februari aan de slag en rondde het werk eind mei af. ?Dat hebben ze heel snel en netjes gedaan?, stelt Dorst tevreden vast. Diverse bomen verdwenen en daarvoor zijn andere en haagjes teruggekomen. Dat levert veel meer licht op en een beter zicht op de gevels. Er zijn ?nietjes' voor de fietsen geplaatst en de stallingen staan ongeveer anderhalve meter verder van de gevels af. Dorst: ?Het worden nog fietsvakken. Daarover worden bezoekers nog ingelicht en we gaan ook fietscoaches inzetten.? Hij bestrijdt het beeld als zou de straat niet blij zijn met fietsers. ?Integendeel, ze zijn meer dan welkom. De capaciteit is alleen beperkt. Het aantal plaatsen is gelijk gebleven, maar nu alleen beter gestructureerd.?

De herinrichting van het gebied heeft meer dan alleen een mooie winkelstraat opgeleverd. ?De samenwerking met de gemeente en de betrokken ondernemers verliep heel goed?, volgens Dorst. ?We hebben elkaar beter leren kennen, wat meer cohesie heeft opgeleverd. En wat het winkelgebied betreft: laat dit dé plek maar worden waar mensen beleven, ontmoeten en ervaren.?