Bertolf met ?Jericho' te gast bij de Buitenpianist

Cultuur

BINNENSTAD - De Zwolse Buitenpianist van Cultuurschip Thor is op zaterdag 20 juni toe aan zijn driehonderdste dagelijkse miniconcertje. Voor deze speciale gelegenheid heeft hij singer-songwriter Bertolf aan de buitenvleugel uitgenodigd.

Die heeft ook iets te vieren: het eerste nummer van zijn nieuwe cd is klaar. Samen brengen buitenpianist Rik Elings en zanger/gitarist Bertolf om 10.00 uur in de ochtend dit nummer ?Jericho' ten gehore. De opname wordt zoals gewoonlijk direct daarna op YouTube gezet. Rik Elings, alias de Buitenpianist (en eigenaar) van Cultuurschip Thor, is min of meer toevallig en destijds zonder duidelijk vooropgezet plan in augustus 2014 begonnen met het dagelijks buiten spelen op een afgedankte Hofmann vleugel. Zijn vrouw maakte sfeervolle opnames en zette die op YouTube, Er kwamen collega-muzikanten meedoen, waaronder bekende Nederlanders als Typhoon, Cor Bakker en Mathilde Santing. Inmiddels zijn bijna 150 artiesten aangeschoven. Niemand zag aankomen dat de vleugel, die altijd buiten staat en nooit wordt gestemd, dit zo lang zou volhouden. De winter door, nu al driehonderd dagen lang. Het YouTubekanaal ?de Buitenpianist' is op dit moment bijna 150.000 keer bekeken en heeft ruim vierhonderd abonnees.
Bertolf heeft drie solo albums uitgebracht en zit op dit moment midden in de opnames voor zijn vierde album dat in het najaar zal verschijnen.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 18 apr, 13:20
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11