Afbeelding

Jonge ondernemers uit Randstad succesvol met broodjeszaak

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

17 juni viert broodjeszaak Bollo Bollo zijn eerste verjaardag. Één jaar geleden startte het tweetal Younes Bittich en Peter Gaasenbeek de broodjeszaak aan het Lubeckplein. Hun motto: ?Broodjes horen ambachtelijk te zijn.? Hun formule, altijd verse, zelfgeknede broodjes met ingrediënten van topkwaliteit voor een betaalbare prijs, blijkt een groot succes. Inmiddels werkt Bollo Bollo met drie hulpkrachten, zijn nieuwe producten geïntroduceerd en denken de jongens na over verdere uitbreidingen. Zij zijn het levende bewijs dat Zwolle een prima klimaat heeft voor ondernemers met goede ideeën.

Terwijl het lijkt alsof zelfstandig ondernemers steeds vaker naar de Randstad trekken, besloten Younes en Peter hun broodjeszaak Bollo Bollo juist in Zwolle te vestigen. In de buurt van kantoren, zoals het gemeentehuis en het UWV, maar ook op de looproute van het station naar hogeschool Windesheim. Het concept van Bollo Bollo is simpel: zo veel mogelijk goede producten en zo veel mogelijk zelf doen om de prijzen laag te houden. Een goede combinatie, want al snel kende iedereen in de buurt van het Lubeckplein de broodjeszaak.

Younes en Peter wonen in respectievelijk Utrecht en Amsterdam en leerden elkaar kennen toen zij bij Mario, een bekende broodjeszaak in Utrecht, werkten. Later, toen beide jongens een andere weg zijn ingeslagen, besloten zij een eigen succesverhaal neer te zetten en zo werd Bollo Bollo geboren, met in het assortiment broodjes, pizzastukken, drankjes en ambachtelijk schepijs.

Hoewel afgelopen jaar een groot succes was, zijn de heren niet van plan om rustig aan te doen. Zij blijven verrassen en hebben al allerlei ideeën voor nieuwe producten. Zo hebben zij onlangs ook muffins en de ontbijtklassieker yoghurt met bessen en muesli aan hun assortiment toegevoegd en staan ook andere uitbreidingen op het programma. Originaliteit zien zij als een voorwaarde voor hun succes: "wij willen juist afwijken van al die stalletjes waar je een croissantje kunt halen."

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13