Dames TV Triade dertiende in Almere
Dames TV Triade dertiende in Almere brugmedia.nl

Dames TV Triade dertiende in Almere

· leestijd 1 minuut Sport

door Mark de Rooij
ZWOLLE - Het damesteam van de Zwolse Triathlonvereniging Triade is zondag als dertiende geëindigd in de tweede wedstrijd van het Eerste Divisie-seizoen, in Almere.

Esmeralde Spek-Hovestad, Arlana van Ommen, Saskia Berris en Patricia Seinen kunnen goed leven met het resultaat in de wedstrijd die ging over 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. "Vooral het zwemmen was heel pittig. Er was veel golfslag. Daarop kunnen we in Zwolle niet zo veel trainen", zegt Spek-Hovestad. In het klassement staan de dames van Triade nu op een twaalfde plaats, van de zestien teams. Het niveau is dit jaar omhoog gegaan omdat er een tweede divisie is toegevoegd en omdat er nu teams uit de Eredivisie van vorig seizoen meedoen in de Eerste Divisie.

?We hadden voor het seizoen een top vijf-plaats in gedachten, maar het niveau is zo hoog?, zegt Spek-Hovestad, die bij nader inzien de top tien als een goed richtpunt ziet. Ze denkt dat Triade de komende wedstrijden winst kan boeken als de wedstrijden langer worden qua kilometers. "We hebben nu twee sprintwedstrijden gehad. Wij hebben juist meer duursporters in huis", aldus Spek-Hovestad, die als eerste van het Zwolse viertal over de meet kwam in Almere. Zij finishte als 27ste van de in totaal 64 deelneemsters. Seinen werd 43ste, Van Ommen 49ste en Berris 50ste.

De volgende wedstrijd is op 17 juni in Oud Gastel en dan wordt de 'olympische' afstand afgelegd, te weten 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13