Afbeelding
Pedro Sluiter

Spelplezier is onbetaalbaar

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark van der Vegt)
ZWOLLE - De nummer tien van MEO scoort uit een strafschop, draait zich om en loopt met twee armen in de lucht het hele lege veld over richting cornervlag.

Op de terugweg komt hij doelman Johan Keizer weer tegen. Lachend schudden ze elkaar de hand. Die ene veelzeggende scene van het Conrad Cateringtoernooi, vindt plaats op het bijveldje waar het penalty schieten zich afspeelt.

De nummer tien heeft vóór zijn treffer tien keer een poging ondernomen. Keizer stopte de inzet, de bal ging op de paal, op de lat, naast?Maar ?de tien' gaf niet op en Keizer speelde het spel mee. Dat iedereen maar drie pogingen mocht wagen is irrelevant. Keizer en de jongeman vechten een gespeeld hard spel uit. Tot die ene treffer, gevolgd door het ruimhartige ererondje. ?Prachtig toch?, zegt Keizer (66, oud-doelman van PEC Zwolle). ?Zag je ?m gaan?! Ik regel al jaren wat doelmannen voor dit onderdeel en trek dan zelf ook maar weer de kleren aan. En als je ziet hoe mooi deze gasten het spel beleven..Onbetaalbaar.?

Het door HTC en WRZV De Boog georganiseerde evenement is het grootste (43 teams) landelijke toernooi voor voetballers met een lichamelijke of geestelijke beperking. Winnen is zo goed als bijzaak.
Spelplezier, daar gaat het om. ?Inderdaad?, zegt organisator Judith Overhein. ?Hier is iedereen welkom ? ongeacht de beperking ? en het gaat niet om winnen maar om een leuke dag hebben. Iedere ploeg krijgt ook een beker, niemand gaat met lege handen naar huis.?