Afbeelding
Pedro Sluiter

Landstede: ?bijzonder wordt gewoon'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Redbad Strikwerda was weer zijn eigen uitgesproken, ondernemende en grappige zelf tijdens de uitreiking van de Zwolse Erepenning aan Landstede Volleybal. De trainer/coach liet zijn spelers over een vierkant kussen springen in de businesslounge, deelde wat (goedaardige) sneren uit aan de coach van concurrent Lycurgus en gaf de Nevobo nog maar eens van onder uit de zak.

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Landstede Volleybal telt het gezelschap Zwolse erepenninghouders nu dertig nog levende personen en/of organisaties.
Hajo Bijleveld van de Stichting Topsportteams Zwolle sloeg tijdens het inleidende praatje de spijker op zijn kop. ?Het bijzondere lijkt gewoon te worden. Het hele seizoen bovenaan staan. Weer landskampioen. Tijdens de Europacup was het wel voelbaar, dat bijzondere?, vond Bijleveld, die onderstreepte dat er in Nederland nog niet eerder een ploeg is geweest die twee seizoenen op rij de ?triple' veroverde. Over bijzonder gesproken. De man om wie het (grotendeels) draaide, kreeg zoals gewoonlijk weer de lachers op zijn hand. Strikwerda liet zijn spelers ter demonstrate over een kussen springen naar aanleiding van een filmpje waarin zijn collega van concurrent Lycurgus, Arjan Taaij, vraagtekens zet bij enkele trainingsvormen van Strikwerda. ?Wij turnen elke dinsdag. Taaij vraagt zich af wat de betekenisvolheid daarvan is. Dus maak hier een filmpje van en stuur hem op naar Taaij. Dan weet-ie wat moet doen om volgend seizoen kampioen te worden.? Voor de Nevobo was Strikwerda dit keer nog mild: ?Mijn grootste punt van kritiek is dat wij als koploper gestraft zijn met twee vrije weekenden voor de play-offs. En ik roep de bond op om van de halve finales een ?best of five' te maken. Wij willen toch zoveel mogelijk kwaliteitsvolleybal??