Genieten van klassiek Schubertconcert op de deel

· leestijd 1 minuut Cultuur

WINDESHEIM - Acht musici geven op zaterdag 13 juni een uniek klassiek concert op de deel van Sallands oudste boerderij in Windesheim, onder de rook van Zwolle. Het gaat om het octet in F major D 803 van componist Franz Schubert.

Schubert heeft deze indrukwekkende kamermuziek in 1824 geschreven voor acht instrumenten. Acht musici uit Midden-, Noord- en Oost-Nederland hebben zich laten uitdagen door Schubert. Zij zullen de noten van deze beroemde Weense componist ten gehore te brengen. Het totale muziekstuk bestaat uit zes delen.

Uniek stuk
Het concert van Schubert is uniek omdat slechts acht musici een stuk neerzetten met een lengte van maar liefst een uur. Dit is bewonderenswaardig lang voor één muziekstuk.
Vijf strijkers en drie blazers hebben in 2014 de handen in elkaar geslagen om deze muzieknoten van Schubert live te presenteren. Na maanden repeteren in kleine en grote ruimten zijn de musici nu zover dat ze de noten willen delen met het grote publiek.

Strijkers & Blazers
De octetbezetting bestaat uit vijf strijkers en drie blazers: Gert-Jan Klijnstra uit Goor (1e viool), Elisabeth van Aerde uit Dalfsen (2e viool), Gabriëlle Bos uit Heino (altviool), Josette Koopmans uit Zwolle (cello), Joke Bakker uit Zwolle (contrabas), Arjan Eek uit Heino (klarinet), Wanda Koopmans uit Baarn (fagot) en Ingwer van Hoek uit Westerbork (hoorn).

Het belooft een uniek zomerconcert te worden op een bijzondere locatie; op de deel van Sallands oudste boerderij in Windesheim. Klassiek & Romantisch. Voor en door muziekliefhebbers.

Meer informatie
Het klassieke concert wordt gehouden op zaterdag 13 juni 2015 van 20.30 tot 21.30 uur aan de Veldweg 1 / 2 in Windesheim. Entree vrij, een kleine gift na afloop is welkom.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 7 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 20 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden