Aanvraag faillissement voor Kookplein BV

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Voor Kookplein BV in  Zwolle is faillissement aangevraagd. Dit pijnlijke, maar onvermijdelijke besluit moest worden genomen omdat Kookplein, maaltijdleverancier van onder andere Isala en Driezorg, al enige jaren structureel verlieslatend is. Dat meldden Isala en Driezorg dinsdag in een persbericht.

?De financiële problemen worden veroorzaakt door een dalende afzet van het aantal maaltijden, een te forse kostenstructuur en een sterk toenemende marktconcurrentie. De aandeelhouders, Isala en Driezorg, en het management van Kookplein betreuren het zeer dat medewerkers van Kookplein, die zich met hart en ziel hebben ingezet, hun baan verliezen. Maar het was voor de beide aandeelhouders niet langer verantwoord om Kookplein financieel te blijven ondersteunen?, valt er in de persverklaring te lezen.

?Kookplein heeft alle mogelijke opties om het financiële probleem op te lossen onderzocht. Eerdere maatregelen, zoals een reorganisatie, hebben helaas niet geleid tot een verbetering van de financiële resultaten. Ook is overleg gevoerd met andere mogelijke overname- en samenwerkingskandidaten, maar ook dat heeft helaas niet tot resultaat geleid. Een faillissementsaanvraag was daarom onvermijdelijk. De medewerkers van Kookplein en de organisaties die maaltijden afnemen van Kookplein zijn inmiddels geïnformeerd. Patiënten en cliënten van deze organisaties kunnen blijven rekenen op een gegarandeerde maaltijdservice.?

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden