'Reboot Hanzeland' wil gebied levendiger maken

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Een internationaal werkend architectencollectief uit Duitsland en Nederland gaat vanaf 8 juni met het initiatief ?Reboot Hanzeland' aan de slag om Hanzeland tot een voor bewoners en bezoekers van Zwolle attractiever gebied te laten ontwikkelen.

Met inzet van verschillende disciplines en met medewerking van huidige en toekomstige gebruikers en bewoners wordt geprobeerd de komende tijd het gebied ?bottum up', van onderaf naar boven, te verbeteren, aan te vullen en te verrijken. Dat laat de gemeente weten in een persbericht.

?De buurt Hanzeland is in het jonge verleden op een traditionele manier ontwikkeld en gerealiseerd als voornamelijk kantorengebied. Vandaag de dag kampt het gebied met leegstand en oogt en voelt het tijdens, maar vooral buiten kantoortijden, leeg en verlaten. Dit is opmerkelijk, gezien het gebied pal naast het station en het historische stadcentrum van Zwolle ligt. Helaas ontstaat er amper levendigheid in de openbare ruimte en zijn er weinig aanleidingen om het gebied te bezoeken. Ondanks de strategisch interessante ligging van het gebied Hanzeland, lukt het tot nu toe niet om de kansen van dit gebied voldoende te benutten.?

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden