Kunstenaars welkom op Open Monumentendag

Cultuur

ZWOLLE ? Open Monumentendag, dit jaar op 12 september, krijgt in Zwolle een andere opzet, waarbij ook winkels, kunstenaars en scholen worden betrokken. Het thema dit jaar is kunst en ambacht.

Stadsomroeper en voormalig stadionspeaker Peter Vader verzorgt met zijn Peter Vader Producties, in samenwerking met de gemeente Zwolle, de organisatie van de dag. Hij wil tijdens deze dag het verleden in het heden zichtbaar maken met koppelingen tussen de monumenten en hedendaagse ambachten. Inmiddels hebben diverse ondernemers, kunstenaars, Frion en de leerlingen van het Cibap hun medewerking toegezegd. Ondernemers in de binnenstad (onder andere juwelier Veenemans, Nico Brillen en Bonbonnerie Borrel) laten zien hoe hun werk vroeger en nu wordt gedaan. Tevens blijft het, evenals voorgaande jaren, mogelijk om gratis een kijkje te nemen in veel Zwolse monumenten, zoals de Grote of St. Michaelskerk, oliemolen De Passiebloem, de Windesheimer korenmolen het KarelV-huis in de Sassenstraat en de Waalse kerk

Kunstenaars
Het programma wordt de komende maanden verder ingevuld. Wie hiervan op de hoogte wil blijven, ?liked' de Facebookpagina www.facebook.com/omdzwolle. Kunstenaars, amateurs of professionals, die hun werk willen tentoonstellen, kunnen exposeren tijdens Open Monumentendag. Geïnteresseerden kunnen tot 15 juni contact opnemen met Peter Vader via info@petervader.nl. ?De opzet is wel dat ze dan ook in actie te zien zijn?, besluit de organisator.