Leerlingen van de Wendakker duiken in een koffer vol muziek
Leerlingen van de Wendakker duiken in een koffer vol muziek brugmedia.nl

Leerlingen van de Wendakker duiken in een koffer vol muziek

Algemeen

Alle groepen zes van basisschool de Wendakker zijn vandaag op bezoek geweest bij Hedon voor de muzikale voorstelling "Een koffer vol muziek". Coen Witteveen, saxofonist van Typhoon, nam de bijna 100 leerlingen mee in een muzikale reis door de tijd. In deze voorstelling staat de ontwikkeling van de muziek centraal en tevens de sociale context waarin dat kon plaatsvinden. De leerlingen hebben geluisterd, gedanst, meegedaan aan improvisatie met de band en bovenal GENOTEN!

Een koffer vol muziek vertelt het verhaal van Benjamin die op de zolder van zijn opa een saxofoon in een versleten koffer vindt. Als Benjamin de koffer mee naar beneden neemt vertelt opa de geschiedenis van deze saxofoon. De saxofoon komt uit 1943 en heeft een leven vol muziekgeschiedenis achter zich en er zijn vele muziekstijlen mee gespeeld. Jazz, Blues, Motown en HipHop alles kwam voorbij.

Een koffer vol muziek is onderdeel van een muzikaal programma dat de Wendakker en Hedon dit schooljaar met elkaar hebben opgezet. Alle groepen 5 t/m 8 hebben dit jaar muzikale activiteiten bij Hedon in het kader van cultuuronderwijs.