Afbeelding

Omwonenden willen 'herrie Megabase' uit de stad

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ? ?Twaalf uur lang staat het huis te trillen, het is onduldbaar'. Namens 170 omwonenden van park De Wezenlanden legt een woordvoerder dinsdag uit waarom ze een spoedprocedure zijn begonnen tegen de gemeente Zwolle. Hun inzet: intrekking van de vergunning voor Megabase, een dancefeest dat aanstaande zaterdag in dit park wordt gehouden.

Het moet er wel hard, luid, aan toegaan, aldus gemeente en organisator Megawatt BV.  Dat er op het terrein oordopjes worden verkocht is geen tegenstrijdigheid, want housemuziek moet je niet alleen horen, maar vooral ook voelen in je lijf. Groepen die optreden eisen ook dat de volumeknop voluit mag, anders overstemmen ze het gepraat van het publiek niet en krijgen ze de toeschouwers niet aan het dansen.

Namens de gemeente stelt een woordvoerder dat Zwolle een dergelijk evenement wel nodig heeft om de stad bruisend te houden'. Toch wordt, vooral na klachten in 2014, het beleid de komende jaren bijgesteld. De bedoeling is na 2017 een dergelijk evenement uit de stad te weren.

?Dan zitten we nog drie jaar in de herrie, onverteerbaar dat wij moeten wijken voor de economische belangen van de organisatie', zegt de omwonende die optreedt namens het comité Herrie uit de stad.

De bestuursrechter doet donderdag uitspraak.