PBSZ treft veel oude bekenden in nieuw seizoen

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE ? De beachvoetballers van Pelikaan Beach Soccer Zwolle maken zich klaar voor een nieuw seizoen in de hoogste divisie van het Nederlandse strandvoetbal. Vanaf 31 mei spelen de mannen van trainers Folkher Langejans en Jurian Meijntjes drie weekenden lang hun wedstrijden in de Eredivisie.

Na de verrassende en keurige derde plek van vorig jaar gaat de Zwolse ploeg er alles aan doen om die prestatie dit seizoen te evenaren. De hoogste divisie is opnieuw opgedeeld in twee poules en PBSZ komt in divisie B veel oude bekenden tegen. Net als vorig seizoen staan er in de reguliere competitie wedstrijden op het programma tegen BS Egmond, BS Katwijk, BS Utrecht en BS Lansingerland. Daarnaast speelt PBSZ tegen BS Hoorn/Samlex en BSK Moerdijk Koeriers.

Zondag 31 mei begint de Zwolse formatie het seizoen in Scheveningen met wedstrijden tegen BS Egmond en BSK Moerdijk Koeriers, twee weken later gevolgd door duels in Amsterdam tegen BS Hoorn/Samlex en BS Utrecht. Op zondag 5 juli speelt PBSZ twee ?thuiswedstrijden' op Sportpark de Pelikaan. Tegenstanders die dag zijn BS Katwijk en BS Lansingerland. Het weekend daarop staan in Scheveningen de eerste play-offs op het programma. De bovenste vier ploegen uit beide poules gaan in de play-offs strijden om het landskampioenschap, terwijl de onderste drie zullen moeten spelen om lijfsbehoud.

Ten opzichte van het vorige seizoen zijn er enkele nieuwe aanwinsten toegevoegd aan de Zwolse strandvoetbalploeg. Nieuw in de selectie zijn Ruud Wellenberg (VV Berkum), Dennis van der Wal (Flevo Boys) en Marco ten Klooster (Broekland). Terug in het team na een slepende knieblessure is oud-PBSZ'er Melvin Velthuis (Alcides/Excelsior '31).

De volledige selectie ziet er als volgt uit:
1. Mathijs Bouwhuis (VV Berkum)
2. Bas Bouwhuis (WVF)
3. Adi Draganovic (Excelsior ?31)
4. Dirk Muis (VV Berkum)
5. Iljas Baltes (HTC)
6. Jesper Harmens (Rohda Raalte)
7. Jordi Lemmens (VV Berkum)
8. Koen Hultink (SV Zwolle)
9. Marthijn van der Steege (SEH)
10. Michael Wolf (vv Heerde)
11. Roy Supèr (Zwolsche Boys)
12. Stefan Meijerink (HTC)
13. Django van der Landen (WHC / VV Heerde)
14. Melvin Velthuis (Alcides/Excelsior 31)
15. Ruud Wellenberg (VV Berkum)
16. Marco ten Klooster (Broekland)
17. Dennis van der Wal (Flevo Boys Emmeloord)

Begeleiding (speler/trainer)

18. Jurian Meijntjes
19. Folkher Langejans
20. Pascal Diender

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37