Landstede: Zoodsma nieuw, VdB verlengt

Sport

ZWOLLE - Landstede Volleybal heeft zich versterkt met Rutger Zoodsma en heeft het contract met Tom van den Bogaard met een jaar verlengd. Voor Sandor van Straten is geen plaats meer.

Passer-loper Van Straten kwam een jaar geleden over van Reflex Kampen. ?Ik heb enorm genoten van het avontuur, dat zeker de moeite waard is geweest. In het afgelopen jaar heb ik zeer veel trainingsuren gemaakt en ik ben zowel fysiek als mentaal veel sterker geworden. Die drie hoofdprijzen en die Europacup-wedstrijden pakt niemand mij meer af.?

Net als voor Van Straten betekende de stap naar Landstede ook voor Van den Bogaard een forse toename in het aantal trainingsuren. De passer-loper maakte indruk tijdens zijn eerste jaar in Zwolse dienst. Onder meer met zijn flitsende sprongservice had de 23-jarige passer-loper, overgenomen van Kootfin Taurus, een belangrijke bijdrage aan de successen van Landstede.

Rutger Zoodsma, zoon van oud-topvolleyballer Ronald Zoodsma, komt over van Abiant Lycurgus en neemt bij Landstede als middenman het rugnummer zeven over van Fabian Dossett, die net als Wouter ter Maat volgend seizoen in België speelt. ?Ik denk dat een nieuwe omgeving en andere trainers op dit moment goed zijn voor mijn ontwikkeling?, zegt de negentienjarige, 2m05 lange Zoodsma. ?Bovendien heb ik er alle vertrouwen in dat Redbad Strikwerda een betere speler van mij kan maken.?

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59