Europees voetbal ver weg voor PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE ? PEC Zwolle moet zondag een 1-2 achterstand goedmaken tegen Vitesse om in de race te blijven voor Europees voetbal.

Ruim een uur lang was er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Ron Jans, maar na twee goals van Vitesse in zeven minuten tijd staat PEC voor een loodzware opgave in Arnhem. Maikel van der Werff had PEC Zwolle na 32 minuten op voorsprong gezet. De centrale verdediger was mee opgekomen en rondde een steekpass van Jody Lukoki beheerst af. Met de binnenkant van zijn rechtervoet plaatste Van der Werff de bal in de hoek. Een bijzondere goal voor de vorig seizoen van FC Volendam overgenomen verdediger, die na dit seizoen transfervrij vertrekt naar Vitesse.

PEC had de wedstrijd aardig onder controle, maar door een fout van doelman Warner Hahn stond het na 68 minuten 1-1. Via de handen van de doelman ging een enigszins van richting veranderd schot van invaller Marko Vejinovic via de binnenkant van de paal in het doel. Zeven minuten later bereikte die andere invaller van Vitesse, Wallace, de sterk spelende Valeri Kazaisjvili. Vako, zoals zijn voetbalnaam luidt, nam de bal ineens mee langs Van der Werff en schoof de bal vervolgens langs Hahn.

?Ik heb in mijn leven meerdere wedstrijden verloren, maar soms dan voelt het alsof je niet verloren hebt. We hadden het aardig onder controle en in de tweede helft verzuim je 2-0 te maken?, sprak trainer Ron Jans op de persconferentie in het IJsseldelta Stadion. ?We hebben een uitstekende uitgangspositie, maar het is nog steeds niet gespeeld?, weet collega Peter Bosz.

De winnaar van het treffen tussen PEC Zwolle en Vitesse speelt tegen SC Heerenveen of Feyenoord om een plaats in de derde voorronde van de Europa League. Heerenveen won de eerste wedstrijd in eigen huis met 1-0 van Feyenoord.