Ontmoeting en gesprek over voeding op Zwolle Unlimited

· leestijd 1 minuut Cultuur

Driemaal eten
met Ronald Giphart, Hanneke van Veghel en Rineke Dijkinga

Bent u benieuwd hoe u het beste uit het grote aanbod voedingsmiddelen haalt en welke voordelen dat heeft voor u en uw lichaam?

Wilt u meer weten over een eerlijke productie?

Drie schrijvers, drie boeken over eten: gezondheid, duurzaamheid en smaak. Ze gaan met elkaar en met het publiek in gesprek. Ronald Giphart schreef ?Eten, drinken en slapen' samen met topkoks Jonnie Boer en Sergio Herman. Hij liep eerst 336 uur stage in hun restaurants De Librije en Sluis. Het werd een lees-kookboek met (on)mogelijke recepten, over twee bijzondere vrienden, hun vakmanschap en de vreugde van het gehemelte. Hanneke van Veghel schreef ?Eten met geweten, revolutionaire gids voor wie nu bewust wil eten'. Met praktische tips en op basis van harde feiten laat ze zien dat we kunnen kiezen voor goed eten voor onszelf en voor dier en milieu. Rineke Dijkinga schreef een bestseller met ?Weten van (h)eerlijk eten', waarin het motto: ?De beste kok staat in de keuken', de richtlijn is voor gezonde recepten met verrukkelijke smaken, die preventief werken op allerlei fysieke ongemakken en ziektes. Het publiek kan meepraten en vragen stellen.

Gespreksleider: Martijn van Hese, leider van de onofficiële Partij voor Cultuur. Georganiseerd door Zwolle Unlimited, samen met Club Cele.

Ontmoeting en gesprek, zaterdag 6 juni, 18.30u (inloop vanaf 18.00u), Bwefar Strobalentheater op het Broerenkerkplein

Het entreegeld is volgens waardebepaling achteraf. U geeft wat het u waard is. Niets meer en niets minder.