Thema-avond over ?De kracht van de mantelzorger'

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet!, heeft voor donderdag 28 mei een thema-avond over ?De kracht van de mantelzorger' georganiseerd. Ervaringsdeskundige Annette Stekelenburg vertelt haar verhaal over hoe zij als mantelzorger in haar kracht blijft staan.

Annette is moeder van drie kinderen, waarvan twee een progressieve spierziekte hebben. ?Mijn kinderen worden naarmate ze ouder worden steeds minder zelfstandig. Dat voelt tegennatuurlijk en went nooit?, zegt Annette. Ook haar partner kampt met de spierziekte.
In het eerste jaar na de diagnose stond de wereld van Annette op zijn kop. ?Alles wat ik zorgvuldig had opgebouwd, mijn adviespraktijk, mijn sociale activiteiten, alles wankelde. Ik kwam er al snel achter dat het onmogelijk is om fulltime te werken en twee chronisch zieke kinderen te hebben.?
Annette heeft een weg gevonden om haar zorgtaken zo goed mogelijk te verrichten, om te gaan met wet- en regelgeving en daarnaast haar eigen leven te leiden. Op de thema-avond vertelt ze haar inspirerende verhaal. ?Zorgen is niet mijn levenstaak. Een goed leven leiden met geliefden wel. Wat daarvoor nodig is zie ik, deel ik en doe ik.? Onlangs heeft ze haar verhaal mogen doen in het tijdschrift Libelle en momenteel wordt er door IKON een documentaire over haar leven opgenomen. Deze wordt in de zomer uitgezonden.
De thema-avond ?De kracht van de mantelzorger' is op donderdag 28 mei van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.15 uur) en wordt gehouden in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan 2 in Zwolle-Zuid. De avond is voor alle geïnteresseerden. Bij binnenkomst wordt 2 euro gevraagd voor de koffie en thee. Aanmelden kan tot en met donderdag 21 mei bij Steunpunt Mantelzorg: mantelzorg@zwolledoet.nl, (038) 422 52 00.

 

 

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden