Klinkerfestival trekt op 30 mei door de stad
Klinkerfestival trekt op 30 mei door de stad brugmedia.nl

Klinkerfestival trekt op 30 mei door de stad

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Ruim 350 muzikanten bevolken op  zaterdag 30 mei de binnenstad van Zwolle tijdens het 24e Klinkerfestival. Muzikaal genootschap de Zwolse Stroatklinkers ontvangt die dag circa zeventien orkesten/groepen. Het genootschap, ontstaan tegen de achter­grond van het carnaval, heeft haar activiteiten de laatste jaren aan­zienlijk uitgebreid. Zo is het orkest steeds minder actief tijdens het carnavalsseizoen, maar luistert het talrijke manifestaties in binnen- en buitenland gedurende het gehele jaar op. Daardoor zijn talrijke contacten ontstaan met collega-kapellen. Veertien van die (dweil)orkesten nemen op 30 mei deel aan het 24e Klinkerfestival. De diverse groepen, waaronder kapellen, junior showband, mannenkoor, shantykoor,  gemengd koor en percussiegroep komen uit diverse plaatsen van Nederland en uiteraard Zwolle. Ze zwerven de hele middag door de straten en pleinen van de binnenstad en bezoeken tegelijkertijd diverse cafés en bars.

In de binnenstad laten de diverse bands vanaf 13.00 tot rond 17.00 uur hun klanken horen. Een programmaboekje met speelschema is op deze dag gratis verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op de website www.klinkerfestival.nl of www.facebook.com/klinkerfestival. Hierop zijn onder meer ook foto's van de voorgaande jaren te zien.

Het festivalterrein voor 2015 is weer het Grote Kerkplein. Om 13.00 uur is hier de opening om 13.00 uur op een podium, zodat iedereen alles goed kan zien. Gedurende de hele middag treden hier ook diverse dweilorkesten op, afgewisseld door een Streetdance-demonstratie van Diff dansmasters en het optreden van één van de vele orkesten. Om precies 17.00 uur begint de ?Grote Finale' op het Grote Kerkplein waaraan alle 350 muzikanten deelnemen. Dit duurt tot circa 19.00 uur.

De  toegang geheel gratis.

 

 

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59