Pedro Sluiter Foto

Salverda Trofee is eindelijk een prooi voor speler van Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Hij zou de topscorerstitel zonder twijfel inruilen voor een promotie, maar ?ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet erg leeft.? Met 22 doelpunten kroonde Chris van der Meulen zich dit seizoen tot winnaar van het Zwolse schuttersklassement.

De top vijf bestaat verder geheel uit spelers van Dieze West, te weten Lodewijk de Vries (18), Nejim El Atiaoui (17), Nima Shimeri (15) en Wahid Shimeri (14). Opvallend genoeg is De Vries de enige centrumspits van de top vijf. El Atiaoui staat bij Dieze West op het middenveld en de razendsnelle broertjes Shimeri op de flanken. Bij Berkum is Van der Meulen de linksbuiten.

De 31-jarige vleugelspits maakt al vanaf het seizoen 2002/2003 deel uit van de Berkum-selectie en maakte dus alle acht edities van de Salverda Trofee mee. In tegenstelling tot de drie jaar oudere De Vries kroonde hij zich niet eerder tot Zwols topscorer. Twee keer werd hij tweede. ?Ik vind het leuk, maar -het is heel cliché- ik ben er niet zo mee bezig geweest. Ik geef penalties af, ik neem geen vrije trappen, neem de corners. Ik ben er niet op uit om alleen maar te scoren. Maar natuurlijk vind ik het leuk. Het zou valse bescheidenheid zijn als ik zeg dat het me niks doet. Ik vind het heel leuk, maar -komt weer een cliché- ik had hem graag ingewisseld voor promotie. Ik denk dat er ik straks, 17 juni, wel even van kan gaan genieten. Niet meer dan dat. En dan is het leuk voor later, dat je een keer topscorer van Zwolle bent geweest.?

Van der Meulen heeft een simpele verklaring voor het feit dat hij zijn productiefste jaargang tot dusverre heeft beleefd: ?Een lager niveau.? Na zes achtereenvolgende seizoenen in de hoofdklasse kwam Berkum uit in de eerste klasse. ?Ik krijg wat meer kansen nu. En als ik kijk naar mezelf: scoor ik alleen tegen de mindere ploegen? Dat is niet het geval. Maar je merkt wel dat je minder kansen krijgt als je tegen de wat betere ploegen speelt. Maar goed, daar heb ik ook wel tegen gescoord?, aldus de man die dit seizoen de meeste minuten heeft gemaakt bij Berkum, ?net als vorig seizoen.?

Het is overigens voor het eerst dat een speler van Berkum er met de trofee vandoor gaat. Eerdere winnaars zijn Hinneman Slof, Sander van Gurp (twee keer), Özhan Kardag, Lodewijk de Vries (twee keer) en Abdel-Hafid Lahzal.
De prijs voor de ploeg met de minste tegendoelpunten werd dit seizoen geprolongeerd door Be Quick ?28. De solide defensie lag aan de basis van de titel in de tweede klasse H, waarin het slechts vijftien treffers incasseerde. Nog vijf minder dan vorig seizoen, toen Be Quick ?28 net naast de titel greep. ZAC werd tweede met 26 tegengoals.

Op 17 juni is de uitreiking van de prijzen in cafe De Hete Brij.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden