Afbeelding
Pedro Sluiter Foto

Berkum valt mentaal door de mand

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Hoe hard Berkum ook morrelt aan het slot op de defensie van PKC ?83, de deur blijft dicht. Na een eerste helft waarin de thuisploeg verzuimt het overwicht om te zetten in doelpunten, volgt een ontluisterend tweede bedrijf. Berkum zakt volledig door het ijs en kan promotie vergeten na de 0-3 nederlaag. Volgende week speelt het nog tegen hoofdklasser Staphorst.

?Er moet een wonder gebeuren willen wij het nog halen. Er is geen hoop meer, bij mij in ieder geval nu niet?, zegt Chris van der Meulen, dit seizoen met 22 goals topscorer van Berkum en winnaar van de Salverda Trofee (waarover meer op pagina 51). ?Het seizoen is voorbij?, stelt trainer Willem Brouwer.

Berkum hoopte na de dramatische degradatie van vorig seizoen snel terug te keren in de hoofdklasse C. Gegronde hoop, zo bleek na de overtuigende winst van de eerste periode. Maar na een seizoen waarin weer veel van de belangrijke wedstrijden verloren gingen (soms terecht, soms onterecht) moet toch weer geconstateerd worden dat Berkum een aantal facetten mist. Goed voetballen kunnen de spelers stuk voor stuk, maar de over-mijn-lijk-mentaliteit is ver te zoeken. ?We missen een paar rotzakken. Het zijn allemaal lieve aardige jongens, die goed kunnen voetballen op momenten dat ze geen strobreed in de weg wordt gelegd?, zegt Brouwer. Van der Meulen zag het eens te meer in de wedstrijd tegen PKC ?83. ?Er staan kerels tegenover je. Wij zeggen dat we willen winnen en er voor willen gaan, maar we kunnen dat er niet tegenover zetten. En dan moet je er voetballend zo bovenuit steken en dat doen we ook niet. In de eerste helft waren we de betere ploeg. Maar slim van hun, ze zakken in en de kansen die ze krijgen maken ze af. Zij hebben één kans gehad in de eerste helft. Je ziet elf winnaars op het veld, bij hun. Alles gaat open. Alle trucjes. Wij willen proberen mooi te voetballen. Ik denk dat de beste heeft gewonnen.?

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16