Historische promotie voor Golfclub Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

TIENDEVEEN - De hoofdklasse is een feit. Na het kampioenschap in de eerste klasse sluit het jonge vlaggenschip van Golfclub Zwolle een perfect seizoen af met promotie. In een beslissingsduel wordt Golfclub ?De Sallandsche' met 14-4 verslagen.

Na jaren van ?net niet' is de op 26 april behaalde titel in de eerste klasse al een hoogtepunt in de clubgeschiedenis. Na een competitie met de golfverenigingen Zeewolde, Hooge Graven, De Gelpenberg en De Compagnie was de Zwolse equipe met afstand de beste. ?Alleen de wedstrijd tegen Hooge Graven was close. De andere duels wonnen we met overmacht?, stelt teamcaptain Walt van der Kolk, die met een handicap van 0,2 de frontman is van de jonge selectie van teamcoach John Pierik.

Het eerste mannenteam bestaat verder uit Bart Bakker Schut, Philip Liebregt, Julian Wendt, Floris-Jan Oosterhof en Ente Bosma. ?De afgelopen jaren hadden we al een prima ploeg maar dit seizoen staken we er met deze jonge groep bovenuit. Dat heeft vooral ook met trainingsintensiteit te maken. We gaan er voor de volle honderd procent voor. We zijn al dolblij met de titel, maar winst op ?De Sallandsche' en promotie naar de hoofdklasse zou helemaal geweldig zijn?, hoopt de nu 22-jarige Van der Kolk, die in 2012 opzien baarde door tijdens de clubkampioenschappen in 65 slagen het parcoursrecord in Zwolle te verbeteren.

Op de baan van Golfclub Martensplek in het Drentse Tiendeveen beginnen de Zwollenaren zondagmorgen al vroeg met de spelvorm ?Foursome', een dubbelspel waar met één bal matchplay wordt gespeeld tegen de andere partij. Van de drie partijen, die per wedstrijd twee punten opleveren, worden er twee gewonnen. Een lekkere opsteker voor de singlepartijen waarin de Zwolse golfers oppermachtig zijn. Alleen Bart Bakker Schut verliest zijn wedstrijd. De klinkende uitslag van 14-4 betekent promotie naar de hoofdklasse. ?We gaan spelen op de mooiste banen van Nederland?, jubelt Van der Kolk, die spreekt van een historische dag. ?We zijn ontzettend blij met deze echt fantastische stap. Eerst hier van genieten en dan maar proberen allereerst voor handhaving te gaan.?