Groot Mannenkoor Zwolle en Koninklijk Heerlens Mannenkoor concerteren in de Grote-of Michaelskerk in Zwolle
Groot Mannenkoor Zwolle en Koninklijk Heerlens Mannenkoor concerteren in de Grote-of Michaelskerk in Zwolle brugmedia.nl

Groot Mannenkoor Zwolle en Koninklijk Heerlens Mannenkoor concerteren in de Grote-of Michaelskerk in Zwolle

Cultuur

Zaterdag 30 mei a.s. vormt de Grote-of Sint Michaëlskerk te Zwolle het decor voor een gezamenlijk concert van het Groot Mannenkoor Zwolle en het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius. Vanaf 20.15 uur zal er door beide koren naast klassieke koorwerken ook hedendaagse populaire muziek ten gehore worden gebracht.(oa. uit musicals als West Side Story, Billy Elliot, en bekende werken als All by my Self, Nella Fantasia en The Rose). Ook pianiste Philine Coops en solist Jasper Scheppe (bariton) zullen aan het concert meewerken.
De organisatie van dit concert is in handen van het Groot Mannenkoor Zwolle. Het betreft een uitwisseling tussen de beide koren (in april bezocht GMZ Heerlen)mede door de goede contacten en de sterk overeenkomende muzikale opvattingen van de dirigenten. Het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius staat sinds begin 2010 onder leiding van dirigent John Gerits en het Groot Mannenkoor Zwolle staat onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers. (Maastrichtenaar, jarenlang dirigent van diverse bekende koren, oa. Masteechter Staar en symfonische blaasorkesten) Met het eigentijds muzikaal programma dat ze ten uitvoering zullen brengen, willen beide koren laten horen dat koormuziek modern en verassend entertainment kan zijn. Naast klassieke koorwerken staan er ook popmuziek en musicals, zoals boven genoemd op het programma. Beide koren zullen afwisselend, maar ook gezamenlijk concerteren.