Eric Westerink nieuwe dirigent Jubal Zwolle
Eric Westerink nieuwe dirigent Jubal Zwolle brugmedia.nl

Eric Westerink nieuwe dirigent Jubal Zwolle

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Eric Westerink is woensdagavond 13 mei  aan de leden van Jubal Zwolle geïntroduceerd als nieuwe dirigent. Dit gebeurde tijdens de repetitieavond van de Zwolse showband in het eigen clubgebouw. "Eric is een bevlogen muzikant met hart voor mensen", volgens de muziekvereniging.

"Eric Westerink is behoorlijk ervaren op muzikaal gebied. Zo heeft hij als trombone-, bastrompet- en tenortubaspeler meegespeeld in veel bekende orkesten in binnen- en buitenland, zoals het Radio Philharmonisch Orkest, het Metropole Orkest en het Millennium Jazz Orchestra. Hij heeft daarnaast met veel bekende namen gespeeld, zoals Simone Kleinsma, Ernst Daniel Smid en Barbra Streisand. Naast musicus is Eric ook een gedreven docent en dirigent voor diverse showkorpsen en ensembles. Hiermee behaalde hij diverse uitstekende resultaten. Zo is hij bijvoorbeeld Nederlands kampioen geworden met het Kamper Trompetterkorps. Eric wordt ook regelmatig uitgenodigd om ademhalingstrainingen te geven voor muzikanten bij orkesten. Zijn kernwoorden zijn muzikaliteit, ademhaling en balans."

Jubal Zwolle was op zoek naar een nieuwe dirigent voor de brass-sectie, nadat Marten van der Worp begin dit jaar afscheid had genomen van de showband. Voorzitter Jan Huisman: ?We moesten op zoek naar een nieuwe dirigent. De connectie met Eric was al snel gemaakt en na enkele gesprekken waren we eruit. Eric's indrukwekkende cv en hoge ambities passen goed bij de visie van Jubal Zwolle.?

Ook Westerink ziet de samenwerking met Jubal zitten: ?Ik kan niet wachten om al mijn speelervaringen die ik in de praktijk opdoe over te brengen op de musici van Jubal Zwolle.? Westerink maakt nu samen met percussie-instructeur Erik Albers deel uit van het instructieteam van Jubal Zwolle.

 

Meer informatie over Eric Westerink is te vinden op zijn eigen website: www.ericwesterink.nl.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen gisteren