Aanmoedigende woorden wethouder voor leerlingen verkeersexamen

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Verkeerswethouder Filip van As gaat de leerlingen van basisschool De Wendakker succes wensen met het afleggen van het praktisch verkeersexamen. Hij brengt zijn succeswensen over op dinsdag 19 mei om 9.00 uur bij basisschool De Krullevaar in Stadshagen.

Tijdens het examen wordt getoetst of de kinderen de theorie die zij tijdens de verkeerslessen op school hebben geleerd ook in de praktijk kunnen brengen. De kinderen leggen hiervoor op de fiets een route af. Net als vorig jaar wordt ook fietsen in groepsverband getoetst.

In Zwolle zijn drie centrale routes uitgestippeld die de leerlingen moeten fietsen. Op 19 mei wordt er in Stadshagen gefietst,  op 20 mei in de Aa-landen en op 21 mei in Zwolle-Zuid. Op de route komen de kinderen langs verschillende verkeerssituaties zoals kruisingen met verkeerslichten, rotondes en wegen met en zonder fietspaden. Langs de route staan controleurs die beoordelen of het kind voldoende verkeerskennis- en inzicht heeft en dus op een veilige manier deelneemt aan het verkeer.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden