PEC zeker van play-offs

Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft zich dankzij een 0-1 overwinning bij FC Groningen verzekerd van play-offs voor Europees voetbal. Tomas Necid maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt.

Na een eerste helft waarin weinig te beleven viel, was het na de pauze met name Stef Nijland die dichtbij de openingstreffer was. De oud-speler van FC Groningen en zoon van technisch directeur Hans Nijland, werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald. Invaller Necid scoorde koud in het veld de 0-1. Een minuut voor tijd kreeg verdediger Tomas Lam nog rood.

Eerder in de week werd bekend gemaakt dat Warner Hahn terugkeert naar Feyenoord. De doelman werd dit seizoen gehuurd en zal bij Feyenoord de strijd moeten aangaan met Kenneth Vermeer. Het Algemeen Dagblad meldde zaterdag echter dat Feyenoord op zoek gaat naar een andere tweede doelman en dat de club Hahn opnieuw wil verhuren.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 3 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden