SV Zwolle heeft niets te  zoeken in de nacompetitie
SV Zwolle heeft niets te zoeken in de nacompetitie brugmedia.nl

SV Zwolle heeft niets te zoeken in de nacompetitie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark van der Vegt)
ZWOLLE - Op de slotdag van de competitie, is er in de vierde klasse H nog wel wat te verdienen. Zelf winnen van de al gedegradeerde stadsgenoot Ulu Spor en SV Zwolle speelt nacompetitie. Zelfs een gelijkspel geeft - hoewel afhankelijk van de uitslag van concurrent Haarle ? de Zwollenaren wellicht nog toegang tot het toetje. Wat kan er misgaan?

Alles dus. Want als de klok al bijna op 16.00 uur staat, prijkt er een teleurstellende 2-2 op het bord. En Haarle, dat in de rust nog achterstond, heeft de wedstrijd tegen SV Dalfsen gewoon gewonnen. Dat betekent sombere en boze gezichten; spelers die niet willen praten (?nu effe niet') en een trainer die lang na afloop nog met zijn assistent en een dame zit na te praten.

Het hoofd naar beneden, hevig gesticulerend en sigaretten rokend analyseert Joshua Nijlant het mislopen van de nacompetitie. Dat hebben de SV Zwolle-supporters ook al gedaan. De scheidsrechter snapte er niet veel; de tegenstander was onsportief, maar het meest gehoord (en terecht) is de droge constatering dat ?als je zo voetbalt, je niets hebt te zoeken in de nacompetitie, laat staan in de derde klasse.'

Dat SV Zwolle vandaag slechts 2-2 speelt tegen een reeds gedegradeerde tegenstander, heeft het dan ook volledig aan zichzelf te wijten. De thuisploeg speelt een wedstrijd alsof er niets op het spel staat; alsof er een verplicht potje om plek vijf/zes van het campingtoernooi afgewerkt dient te worden.

SV Zwolle komt op achterstand, krijgt een strafschop die het niet weet te verzilveren om met een afstandsschot de stand nog voor de pauze gelijk te trekken. Na een uur spelen bereikt SV Zwolle de noodzakelijke voorsprong. En wat dan volgt, behoort in de categorie stuntelig en eigen schuld, dikke bult: SV Zwolle speelt counters halfbakken uit, hanteert veelvuldig de lange bal en vergeet te voetballen. Ulu Spor stelt daar niet veel meer kwaliteit tegenover, maar tast diep in de buidel die ?Overtuiging' heet. Terwijl SV Zwolle als een vermoeide kip zonder kop over het veld dwaalt, kruipt Ulu Spor dichter en dichter richting de vijandelijke goal.

Met nog enkele minuten te gaan, wordt de ploeg beloond als Redouan Akloud de bal in de rebound achter doelman Bjorn van Tilborgh schiet. Een nutteloos punt, behaald op overtuiging. En die overtuiging komt niet zomaar uit de lucht vallen. ?Nee, ik vind dat ze ons een beetje hebben laten zakken vorige week. Door met 5-0 van OVC te verliezen, waren wij meteen kansloos voor lijfsbehoud?, zegt Ulu Spor-trainer Kamil Tasdan. Hij kijkt er grimmig bij, tot zijn spijt. ?Ja, want SV Zwolle is mijn lievelingsclub in Zwolle. Ik heb hier lang gespeeld en het is jammer dat ze nacompetitie ontlopen."