Hockeyers met zege richting nacompetitie

Sport

ZWOLLE - Heren 1 van HC Zwolle kan zich gaan opmaken voor de beslissende fase van het seizoen: nacompetitie voor promotie naar de overgangsklasse. De ploeg van trainer Bert Bunnik heeft de competitie afgesloten op een tweede plaats. In de laatste wedstrijd werd Beuningen met 2-3 verslagen.

Saillant detail in deze wedstrijd was dat de coach die vorig jaar ontslagen werd bij HC Zwolle, Tim de Vries, bij Beuningen op de bank zat. ?Het was een taaie wedstrijd voor een chauvinistisch thuispubliek. We speelden niet zo goed als we konden. Maar misschien is dat wel goed voor de play-offs. Dat we niet denken dat alles briljant is en dat we weten dat we bepaalde dingen onder controle moeten houden?, zegt Bunnik.

HC Zwolle begint donderdag al aan de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen Hudito uit Delft, een ploeg die twee jaar geleden met Zwolle in de overgangsklasse speelde. Zaterdag is de thuiswedstrijd en eventueel volgt zondag een beslissingswedstrijd. ?We zijn niet kansloos, maar het wordt heel moeilijk?, denkt Bunnik.
Bij een overwinning treft Zwolle in de finale van de nacompetitie de beste nummer tien uit de overgangklasse, Laren.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02