Frion Festival viert op 17 mei 2015 derde editie

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD ? In en om Theater de Spiegel vindt op zondag 17 mei de derde editie van het Frion Festival, een grensverleggend evenement waarbij het veelzijdige talent van mensen met een beperking centraal staat.

De organisatie van het festival ligt bij de stichting Vrienden van Frion. Bezoekers kunnen bij De Spiegel terecht voor een markt, theatervoorstelling, workshops of een muzikale show. 's Avonds is er voor de sponsoren een afsluitend buffet inclusief een veiling van kunstwerken. Met de opbrengst van dit evenement kan de Vrienden van Frion wensen van mensen met een verstandelijke beperking vervullen.

?Ook dit jaar raken bezoekers ongetwijfeld helemaal ondersteboven van het verrassende talent binnen Frion?, verwacht de organisatie. ?Het doel van dit festival is tweeledig. Enerzijds wil de Vrienden van Frion inkomsten genereren om in de rest van het jaar wensen van mensen met een verstandelijke beperking te kunnen vervullen. Maar anderzijds is het festival al een vervulling van veel wensen. Zowel bekend als onbekend talent staat op het podium, een mooie combinatie.?

Vanaf 12.00 uur kunnen bezoekers terecht op een markt met diverse producten. Deze producten zijn gemaakt in de verschillende werklocaties en kunstateliers van Frion. Ook is er een buitenpodium. De bezoekers kunnen deelnemen aan allerlei workshops en er zijn versnaperingen verkrijgbaar. Ook voor kinderen valt een hoop te beleven. Er is een kidsclub en een treintje rijdt op en rondom het terrein van Theater De Spiegel. Studenten van Landstede verzorgen opvang van de allerkleinsten.

Om 15.00 uur begint een muzikale show in de Rabozaal. Frion artiesten staan hierbij samen met bekende Zwolse artiesten op het podium. Kaarten zijn te bestellen via Theater De Spiegel en kosten 15 euro per persoon. Medewerking wordt verleend door Cindy Outshoorn, Sander Dol, Geert Leurink, Peppersweet, Margriet Bruggemans, Henk Klompenmaker, Leen Ripke, Martijn Koning, Hans Bijzet, Niels Zwaan, The Bellymen en vele Frion artiesten.

?s Avonds is er voor de sponsoren een buffet met een veiling. ?Vorig jaar was het festival een groot succes?, meldt de organisatie. ?Niet alleen omdat het een uniek ontmoetingsmoment creëerde tussen mensen met en zonder beperking, maar ook in financieel opzicht.?