Fidan Ekiz te gast in Spotlight

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Journaliste en documentairemaakster Fidan Ekiz is op 19 mei te gast in Spotlight. ?Zij vertelt over haar keuzes in de multiculturele samenleving?, kondigt organisator ?Windesheim in Dialoog aan.

?Fidan is geboren en getogen in Nederland, maar heeft Turkse roots. In Turkije vonden ze haar Europees, Fidan benadrukte daar dat ze Nederlandse is. In Nederland had ze er juist behoefte aan haar Turkse afkomst te laten zien. Een leven tussen, met en in verschillende culturen.

In een interview in 2012 vertelde Fidan dat ze zich niet geroepen voelt om de allochtone stem te vertegenwoordigen. Maar is zij juist niet hét geslaagde gezicht van de multiculturele samenleving??

Fidans werk

Na haar opleiding Journalistiek ging Fidan aan de slag bij het Rotterdams Dagblad. Tijdens de Irakoorlog in 2003 was ze oorlogscorrespondent. Later werd zij Turkije-correspondent. In 2009 maakte ze samen met Kees Schaap de vijfdelige documentaireserie ?Veerboot naar Holland?, over het emigratieverhaal van enkele Turkse gezinnen. Hiermee won Fidan de Erasmus EuroMedia Award en de Rotterdamse Persprijs.

De organisatie: ?We gaan met Fidan in gesprek over haar keuzes, multiculturele achtergrond en relatie met Turkije.? Dat gebeurt dus op dinsdag 19 mei in een gesprek dat duurt van 15.00 tot 16.00 uur. Plaats van handeling is het Auditorium gebouw C van Windesheim. De entree is gratis. Aanmelden kan via windesheimindialoog.nl.