Amateurkunstenaars presenteren zich

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE ? In Zwolle vindt van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni de Week van Amateurkunst (WAK) plaats. Tijdens de WAK laten amateurkunstenaars in Zwolle uit meerdere kunstdisciplines zien wat zij in huis hebben, in hun eentje of in een groep.

Dat doen ze onder meer met optredens, workshops en kunstmarkten. Na vier eerdere edities coördineert Stadkamer (voorheen Kunst & Zo) ook in 2015 de WAK in Zwolle. Vanaf 15 mei is op de site amateurkunst.stadkamer.nl (zonder www) het WAK-programmaoverzicht te vinden, met daarin alle optredens, concerten en andere activiteiten. Dit programmaoverzicht is te vinden door op het WAK-logo te klikken, vermeld op de homepage van amateurkunst.stadkamer.nl. Tevens staat hier algemene informatie over de WAK en een terugblik op de voorgaande edities met foto's en videobeelden. Iedereen is welkom om deze week te komen kijken en luisteren en te genieten van datgene wat Zwolse amateurkunstenaars te bieden hebben.

Open Podium
Nieuw dit jaar is het Zwolle Open Podium in schouwburg Odeon op zaterdag 30 mei, een samenwerking tussen Zwolse theaters en Stadkamer amateurkunst. Deze dag biedt een gevuld middagprogramma met diverse optredens en voorstellingen van amateurkunstenaars en -groepen uit Zwolle.

Parkpret

In Park Eekhout is op zondag 31 mei het buitenevenement ?Parkpret', waar verschillende amateurkunstenaars optredens verzorgen op meerdere podia en hun beeldende kunst exposeren op de kunstmarkt.

Muziekplein

In het weekend van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni wordt het Gasthuisplein omgetoverd tot het WAK Muziekplein. Diverse amateurkunstgroepen laten zichzelf dan horen en zien aan het publiek. Het WAK Muziekplein is een samenwerking tussen Zwolle Unlimited en Stadkamer.

Petit Montmartre

Behalve op de kunstmarkt bij Parkpret, exposeren Zwolse beeldend (amateur)kunstenaars hun werk op zaterdag 6 juni tijdens de Petit Montmartre op het Weversgildeplein. Een dag later, op zondag 7 juni, exposeren beeldend kunstenaars hun werk op de Nieuwe Markt tijdens Kunst op Zondag: een kleinschalige, vriendelijke kunstmarkt met experimentele én toegankelijke kunst.

Daarnaast zijn er gedurende de WAK verschillende andere activiteiten en optredens van Zwolse amateurkunstenaars op diverse locaties, zoals in Doepark Nooterhof, in de Statenzaal van Stadkamer, bij de amateurkunstvereniging zelf of bij mensen thuis.