Burgemeester Henk Jan Meijer opent de Gift City
Burgemeester Henk Jan Meijer opent de Gift City brugmedia.nl

Burgemeester Henk Jan Meijer opent de Gift City

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft afgelopen vrijdag de Gift City officieel geopend. In bijzijn van de initiatiefnemers en de bedrijven die het bijzondere project een warm hart toe dragen, is de openingshandeling verricht.

De Gift City biedt met het Citycafé, de Keuken, de Twinkelwinkel, het Talentenbureau en de Citymeubelloods een plek waar kansen en ontmoetingen worden gecreëerd. Na inschrijving als City-werker bij het Talentenbureau wordt er een passende klus bij bedrijven gezocht. Door aan de slag te gaan, krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een mogelijkheid te participeren in de maatschappij en hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. City-werkers kunnen om diverse redenen in die afstands-positie verkeren, bijvoorbeeld door psychische of lichamelijke beperking, langdurige werkloosheid of door relationele oorzaken met vrouwenopvang als gevolg.

De Gift City heeft als doel bruggen te bouwen tussen giftgevers en giftontvangers, bedrijven en particulieren. Hierdoor ontstaan allerlei kansen en ontmoetingen waardoor mensen vanuit hun talent weer iets toe kunnen voegen aan de maatschappij. Bedrijven zijn op hun beurt weer maatschappelijk verantwoord bezig door de City-werkers de kans te geven klussen uit te voeren bij hun organisatie.

Het City Café is een gezellige ontmoetingsplaats, een warme, veilige en bedrijvige plaats waar men elkaar kan ontmoeten en waar een lunch of warme maaltijd kan worden genuttigd. Bij de prijzen is een uitgesteld product inbegrepen, dus het drie gangen menu van 10 euro is inclusief een bijdrage aan een maaltijd voor een kansarme bezoeker of vrijwilliger.

De Twinkelwinkel is een van de onderdelen van de Gift City.  In de winkel zijn veel verschillende nieuwe spullen voor een aantrekkelijke prijs te koop zoals keukenservies en boeken, maar ook kleding en schoenen zijn er te vinden. De spullen in de winkel zijn allemaal door het bedrijfsleven geschonken.

De Gift City is gevestigd aan de Rieteweg 12 in Zwolle en geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. Kijk voor meer  informatie op www.degiftcity.nl.