Hans Smit

?Je kunt net zo goed achtste worden'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ROTTERDAM - De man die dit seizoen alle bekerwedstrijden van begin tot eind speelde, Bart van Hintum, zit er helemaal doorheen als hij zich meldt in de ?mixed zone', waar vertegenwoordigers van de media klaar staan met hun vragen. ?Ja natuurlijk ben je wel trots dat je weer de bekerfinale gehaald hebt, maar een tweede plek is.... Je kunt net zo goed achtste worden.?

Aan het filmpje dat de video-analisten samen met de technische staf hadden gemaakt, lag het niet. Net als vorig jaar werd de spelers van PEC Zwolle met een videoboodschap een hart onder de riem gestoken. Waren het vorig jaar geliefden, vrienden en familie en voor de halve finales dit jaar oud-spelers van PEC die de groep toespraken, dit jaar waren het vier oud-trainers van PEC Zwolle die een boodschap hadden.
Van Hintum: ?Ik wil niet zeggen dat het niet geholpen heeft. Iedereen werd op scherp gezet dus daar heeft het niet aan gelegen. De focus was er wel alleen het zat er vandaag helaas niet in. Ja natuurlijk ben je wel trots dat je weer de bekerfinale gehaald hebt, maar een tweede plek is.... Je kunt net zo goed achtste worden.?
Voor Wout Brama was het helemaal een avond om snel te vergeten. De middenvelder die scoorde in de halve finales tegen Twente bleef de hele partij op de bank. ?Voor de wedstrijd was het wel te verwachten dat de trainer zou gaan starten zoals tegen Ajax. Dus met Thomas. Dan hoop je dat je zo snel mogelijk mag invallen. Dat gebeurt niet. Het is niet leuk, je leeft toch naar zo''n wedstrijd toe.?
Ryan Thomas: ?Het komt er op neer dat veel van hun spelers beter waren dan die van ons. Dit is iets dat we niet hadden verwacht, dat we zo'n teamprestatie zouden neerzetten. In belangrijke wedstrijden waren we altijd heel sterk. Vanavond was dat niet het geval en daarover zijn we heel teleurgesteld. We zullen er de komende dagen naar gaan kijken en zien wat er is gebeurd.?