@ Hans Smit

Uitzwaaiactie PEC maakt indruk

Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - ?Ik denk dat zij net zo onder de indruk waren als wij?, zegt Freddy Eikelboom over het vertrek van de spelers zaterdagmiddag bij het IJsseldelta Stadion, waar vier á vijfduizend supporters de spelers uitzwaaiden op weg naar de bekerfinale.

De selectie werd eerst hartstochtelijk onthaald in het stadion met vuurwerk en gezang waarna voorzitter Adriaan Visser om een minuut stilte vroeg voor de plotseling overleden clubman Teun de Ruiter. Zo luidruchtig als het even eerder was, zo stil was het tijdens dit moment. De training werd afgesloten met een strafschoppenserie. Trainer Ron Jans vroeg het publiek om hulp: ?Jullie mogen het groene team zo hard als jullie kunnen uitfluiten en het blauwe team toejuichen. Want morgen kan het daar ook zomaar mee eindigen.? Na het bedanken van het publiek maakten de spelers zich klaar voor vertrek.
De bus liep wat vertraging op. Met name het eerste stukje op de Ceintuurbaan tot aan het viaduct ging stapsgewijs. ?De uitzwaaiactie op de Ceintuurbaan overtrof alles. Het leek wel oudejaarsavond?, aldus Eikelboom, de voorzitter van de Supportersclub van PEC Zwolle. ?Alles was afgezet. Het was heel indrukwekkend. Eerst was er de actie van de Supportersclub, daarna die van de FEU (Far East Ultra's, MdR) en daarna nog de Vanda's. Ieder had zijn eigen afscheidscadeau.?

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30