Shoeters loopt na rust weg bij Landstede

ZWOLLE - Landstede Basketbal is de halve finales van de play-offs om het landskampioenschap begonnen met een ruime nederlaag tegen SPM Shoeters (85-70).

De Zwolse ploeg kon in Den Bosch twee periodes goed meekomen en viel in de tweede helft door de mand. Voor de pauze nam Landstede een voorsprong van acht punten (27-35), maar deze verdween als sneeuw voor de zon. In de rust stond het 41-41. De spanning in de Maaspoort leek Landstede meer parten te spelen dan Shoeters, dat als eerste was geëindigd in de reguliere competitie. Gedurende het derde en vierde kwart liep Shoeters weg bij de bezoekers. Met name een run van 70-63 naar 81-63 deed Landstede de das om. Daarmee was het gat geslagen. Pas toen de coach van de thuisploeg zijn jongelingen wat speeltijd gunde, kon Landstede nog iets terug doen. Van 83-63 werd het uiteindelijk 85-70.

In deze ?best-of-seven-serie' speelt Landstede dinsdag, op Bevrijdingsdag, de eerste thuiswedstrijd. De wedstrijd in het ?Theater van de Sport' begint om 14.00 uur. Donderdagavond is de derde wedstrijd, in Den Bosch, en op zondag speelt Landstede voor de tweede keer thuis.

Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59