Titel voor Dieze West

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Dieze West is zondag kampioen geworden van de eerste klasse F (Noord) door een 0-4 overwinning op Rolder Boys en komt volgend seizoen uit in de hoofdklasse. Voor het eerst sinds Zwolsche Boys in de jaren tachtig zit er weer een club uit Zwolle in de hoofdklasse op zondag. Door doelpunten van Wahid Shimeri, Nejim El Atiaoui, Dominggus Lim-Duan en  Dani Lohman verzekerde Dieze West zich van de titel. Dieze West moest winnen om zeker te zijn van de titel en had niet, zoals vorige week per abuis werd vermeld, genoeg aan een punt. Omdat concurrent SVBO verloor van Nieuw Buinen was dat achteraf gezien echter ook niet nodig. De Zwolse ploeg is voor de vierde keer in zes jaar kampioen geworden en voor de tweede keer op rij.

?Zij zijn niet in de wedstrijd geweest. We hebben snel een goal gemaakt en hebben het daarna redelijk gecontroleerd?, zegt trainer Michel van Oostrum over de 0-4 zege. ?En de doelpunten waren van briljante schoonheid. Iedere goal is mooi en een mooi doelpunt telt ook maar voor één. Maar de tweede, derde en vierde goal waren echt geweldig?, jubelt Van Oostrum. ?Dominggus was ingevallen en die maakt een geweldige actie en schiet de bal in de linkerkruising. De vierde van Dani, die schiet de bal vanuit de lucht ineens binnen. Zeker van een meter of twintig.?
Met Van Oostrum aan het roer heeft Dieze West acht van de (laatste) negen wedstrijden gewonnen. De trainer is dan ook best trots op de steen die hij heeft bijgedragen aan het kampioenschap. ?We hebben er met een aantal dingen bovenop gezeten. Met name op disciplinair gebied. Met verbaal gedoe richting grens- en scheidsrechter hebben we stappen gemaakt. We hebben geweldig gespeeld en ook geknokt.?

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 22 apr, 12:17
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18