Jong in Overijssel?
Jong in Overijssel? brugmedia.nl

Jong in Overijssel?

· leestijd 1 minuut Algemeen

JOVD-afdelingen Twente en Zwolle zijn teleurgesteld over het gebrek aan visie van de beoogd coalitiepartijen CDA-VVD-D66-CU omtrent de toekomst van jongeren in de provincie Overijssel. Toch zijn de VVD-jongeren tevreden over de inhoud van het coalitieakkoord.

''Met name de aandacht voor het stimuleren van het goederenvervoer en de regelvrije zones voor ondernemers zijn mooie stappen.'' aldus Jos Dijkhof, voorzitter van de JOVD in Zwolle. Overijssel neemt mooie stappen door te investeren in een gunstig ondernemersklimaat.

Aandacht voor jongeren is er echter niet in het akkoord. In het akkoord wordt geen enkele aandacht geschonken aan de jeugdwerkloosheid, concrete plannen voor de bereikbaarheid van steden in Overijssel en de behoefte om bijvoorbeeld nachttreinen tussen Zwolle en Enschede te laten lopen om Overijssel ook voor jongeren een aantrekkelijke plek te maken. Het gebrek aan visie over jongerenvraagstukken baart de JOVD Zwolle e.o. en Twente dan ook zorgen. De provincie is iets heel abstracts voor jongeren. Jongeren maken een vijfde van de totale bevolking van de provincie uit. Toch wordt er door deze groep elk jaar minder gestemd. Dit heeft te maken met desinteresse in de provincie.
Voorzitter Nina Sophie Vroom van de JOVD Twente: ''De provincie kan jongeren niet overtuigen van het nut van de provincie. De coalitie heeft veel kansen laten liggen om middels deze weg ook jongeren in het provinciebeleid te betrekken.''De JOVD afdelingen in Zwolle en Twente roepen dan ook de gehele Provinciale Staten op om de komende jaren meer aandacht te besteden aan jongeren.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11