Afbeelding

Zilveren Noot beleeft tweede editie op Bevrijdingsfestival Overijssel

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP ? Tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel vindt dit jaar in de Nooterhof de tweede editie plaats van het seniorenfestival ?De Zilveren Noot'. Vorig jaar kwamen zo'n driehonderd ouderen op 5 mei naar het Doepark aan de Goertjesweg.

Na veel enthousiaste reacties is het programma uitgebreid. Niek van der Sprong, Driezorg, Zwolse Theaters, Glimlach Producties en Landstede bieden dit jaar een aantrekkelijk middagprogramma op een hoofdpodium en drie subpodia. Het seniorenfestival sluit aan op het openingsconcert voor ouderen dat van 10.30 tot 12.00 uur plaatsvindt op het hoofdpodium in Park de Wezenlanden. Na afloop van het openingsconcert kunnen de toeschouwers onder begeleiding van een draaiorgel wandelend of per bus naar Doepark Nooterhof waar gelegenheid is om bij het theehuis een lekkere lunch te gebruiken. Om 13.00 uur begint vervolgens het muziekprogramma, waarbij de nadruk ligt op een wat rustiger genre. De groene locatie in het park past daar prima bij.

Na de ontvangst en lunch begint het muziekprogramma om 13.00 uur met de ArtEz Bigband. Vervolgens kunnen de festivalgangers genieten van muziek van het Kameroperahuis, LAB1870 en Her Majesty. Tijdens het optreden van LAB1870 verzorgen jong en oud gezamenlijk een muziekconcert. De jongste deelnemer is elf en de oudste 94 jaar. Marcel Stomp verzorgt salsaworkshops voor senioren. Verder verzorgt Historisch Centrum Overijssel (HCO) een filmvoorstelling van ?Oorlog in Overijssel'.

Programma
12.30 uur Ontvangst en mogelijkheid om te lunchen
13.00 uur ARTEZ Bigband in the mood ?a tribute tot Glenn Miller'
13.35 uur Kameroperahuis, Concert des levens
14.15 uur LAB1870 ? jong & oud verbinden
15.05 uur Marcel Stomp, salsaworkshops
15.30 uur Her Majesty ?a tribute to the Beatles'

Doorlopend: Historisch Centrum Overijssel met onder meer een filmvoorstelling van ?Oorlog in Overijssel'. De film toont zeldzame beelden van het leven in oorlogstijd in onder meer Zwolle, Enschede, Hengelo, Deventer, Staphorst, Nijverdal en Steenwijk. Senioren kunnen zich aanmelden via de zorginstellingen of gewoon zelf op 5 mei 's middags naar de Nooterhof gaan.