2bike4alzheimer daagt IJsselheem Werkeren uit voor  24-uurs estafettetocht
2bike4alzheimer daagt IJsselheem Werkeren uit voor 24-uurs estafettetocht brugmedia.nl

2bike4alzheimer daagt IJsselheem Werkeren uit voor 24-uurs estafettetocht

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN - 2bike4alzheimer gaat dit jaar op 19 september samen met het team IJsselheem Werkeren met de vierde editie de uitdaging aan op de tandem een 24-uurs estafettetocht van 400 km door Nederland te fietsen. Hiermee wil het team aandacht vragen voor dementie en meer onderzoek mogelijk maken.

De deelnemers, een groep vrijwilligers, fietsen in estafettevorm een 24-uurs tandemtocht van ongeveer 400 km door Nederland. De metafoor hierin is dat betrokkenen 24 uur per dag met dementie worden geconfronteerd. Daarnaast refereert de tandem aan samenwerken en afhankelijkheid. Naast een sportieve prestatie vraagt deze tocht dan ook vooral een mentale inzet van de deelnemers. De deelnemers zijn zelf geen alzheimerpatiënt, maar sportievelingen die zich willen inzetten voor deze actie.

De organisatie selecteert jaarlijks onderzoeken van Alzheimer Nederland die gericht zijn op behandeling of voorkoming van dementie. De actie heeft nu in 3 jaar al ruim ?200.000 opgehaald. De volledige opbrengst van 2015 komt ten goede aan het Parelsnoer Programma. Meer informatie hierover op www.2bike4alzheimer.nl onder ?het doel'.

Waarom moet er meer onderzoek naar dementie komen?
Op dit moment zijn er in Nederland circa 256.000 mensen die lijden aan een vorm van dementie. De ziekte van Alzheimer is de bekendste vorm van de dementie. Bijna iedereen kent wel iemand die lijdt aan dementie, maar de gevolgen van de ziekte voor de patiënt zijn minder bekend. Meer kennis over dementie leidt tot meer begrip en mogelijkheden om betrokkenen te helpen.

Sponsor het team van woonzorgcentrum Fermate met een donatie. Voor meer informatie
http://www.2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/ijsselheemwerkeren

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden