PEC Zwolle gooit gas helemaal open

· leestijd 1 minuut Sport

(door Wouter Foppen)
ZWOLLE - De belangrijkste wedstrijd van het seizoen staat voor de deur, maar dat weerhield PEC Zwolle er zondag niet van om in het thuisduel tegen Ajax te vlammen. De puike prestatie bleek echter niet voldoende voor de zege: 1-1.

In sneltreinvaart koerst PEC Zwolle af op de bekerfinale tegen FC Groningen. De laatste weken was het spel van de Zwollenaren van een minder niveau, maar de generale bleek zondag een genot voor het oog. Het PEC-middenveld, gevormd door Mustafa Saymak, Ben Rienstra en Jesper Drost, functioneerde fantastisch en ook de buitenspelers Lukoki en Becker vermaakten het publiek. Sparen voor de eindstrijd was er niet bij. ?Het ging echt goed vandaag, we hebben prima gespeeld?, weet Lukoki.

De Zwolse trein denderde flink over Ajax heen. Tomas Necid opende na een ruim kwartier het bal der kansen, dat werd voortgezet door Sheraldo Becker en Mustafa Saymak. Uiteindelijk onderbrak Jesper Drost de reeks onbenutte kansen, want net na rust volleerde hij de bal fantastisch achter Ajax-goalie Cillessen. Vervolgens ging PEC rustig door met het missen van mogelijkheden. Van Polen verzuimde te scoren, Lukoki speelde een situatie niet uit en daardoor bleef de spanning onnodig in de wedstrijd. Het zorgde voor een waar Amsterdams slotoffensief, dat uiteindelijk een late gelijkmaker tot gevolg had. Vanuit een corner schoot Sigthorsson raak. Scheidsrechter Braamhaar was de gebeten hond. ?Volgens mij was het gewoon een doeltrap, want Van der Hoorn kopt hem naast. Erg jammer?, zegt Lukoki.

Dat PEC Zwolle uiteindelijk in de slotfase het deksel alsnog op de neus kreeg, daar maalde een ieder maar heel even om. Het gevoel is goed en dat gevoel wordt meegenomen naar de Rotterdamse Kuip. Daar wacht zondag de bekerfinale. De PEC Zwolle-trein lijkt net op tijd weer op stoom en raast verder naar station FC Groningen. ?Het was belangrijk om vandaag vertrouwen op te doen en dat hebben we gedaan. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen en dat we het iedere club in de eredivisie lastig kunnen maken. Op naar een feestje in Zwolle.?

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden