Afbeelding
Pedro Sluiter

Dieze West nog geen kampioen: ?Het is niet erg, maar wel erg jammer'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Dieze West heeft volgende week aan een puntje genoeg in de uitwedstrijd tegen Rolder Boys om kampioen te worden. De teleurstelling over het uitblijven van een feestje op het eigen Hoge Laar is van de gezichten af te lezen na de 4-0 tegen VKW.

De koploper doet wat het moet doen, maar concurrent SVBO gooit roet in het Zwolse eten door geen punten te verspelen in Emmen. Ondanks een 2-0 achterstand wint SVBO met 2-5 en is promotie naar de hoofdklasse nog geen feit. Dat de platte kar pas aanstaande zondag van stal kan worden gehaald, komt slecht uit. Zondag is namelijk ook de bekerfinale. ?Ik denk dat dat de grootste domper is. Verscheidene jongens hebben ook kaarten voor die wedstrijd?, weet Michel van Oostrum. ?Het is niet erg, maar wel erg jammer?, zegt de trainer, die er overigens geen moment aan twijfelt dat Dieze West zich zondag verzekert van de titel. ?Honderd procent zeker. Dan gaat het gebeuren.?

Jesper Beunk houdt toch nog een kleine slag om de arm. ?Rolder Boys, verloren we thuis behoorlijk van. Je ziet het vandaag ook, er staat best wel wat druk op. Daardoor spelen we eigenlijk niet goed. We ronden het goed af uiteindelijk, maar het spel moet wel wat beter. Vandaag is gewoon balen.? De teleurstelling over het samenvallen van het titelfeestje met de bekerfinale is groot. ?Je wilt feest vieren als er niks anders is. Stel: PEC wint en wij winnen. Dan is het toch een beetje half. Maar om nou die wedstrijd te verliezen en te wachten op die week daarna, gaat wat ver. Daar zijn wij ook te veel winnaars voor?, lacht de middenvelder, die vorige zomer overkwam van WHC en in korte tijd is uitgegroeid tot een steunpilaar voor Dieze West. En passant heeft hij ook al acht doelpunten meegepikt. ?Ik verwacht van mezelf niets minder als ik in de eerste klasse speel. Ervaring in de topklasse, jarenlang hoofdklasse. Dan leg ik mezelf dat ook wel op. Maar ik moet wel zeggen: het is fijn om in dit team te spelen.? Beunk is naar eigen zeggen niet bang dat de beste spelers worden weggekaapt door clubs die met een chequeboekje gaan zwaaien. ?Dit zijn voornamelijk liefhebbers die eigenlijk altijd willen winnen en het grote geld, dat zit hier niet.?

Trainer Michel van Oostrum beaamt de woorden van Beunk: ?Het zijn allemaal liefhebbers. Met een enorme eerzucht, gekoppeld aan talent. Een heerlijke groep om mee te werken. Toen ik hier voor het eerst voor de groep stond, vertelde ik ze: ?ze zeiden tegen mij dat jullie allemaal ratjes zijn. Maar ik ben geboren in Amsterdam-Oost. Dus ik ben een nog iets groter ratje.'? Van Oostrum is nog met Dieze West in gesprek over volgend seizoen. ?Ik denk dat we er wel uitkomen.?