College over vrijwaring van gebrek

Algemeen

ZWOLLE - Voormalig historicus en politicus Arend Jan Boekestijn houdt op dinsdag 5 mei een vrijheidscollege over de vrijwaring van gebrek. Het college is de afsluiting van een reeks van vier.

De colleges zijn in aanloop naar Bevrijdingsdag georganiseerd door zeven provincies. In de provincie Overijssel is de organisatie in handen van het Bevrijdingsfestival Overijssel en Hogeschool Windesheim. In 1941 proclameerde de toenmalige Amerikaanse president Roosevelt in zijn State of the Union vier vrijheden: Freedom of Speech & Expression, Freedom of Religion, Freedom from Fear en Freedom from Want. Deze vrijheden gaan over de omgang met elkaar. Roosevelt benoemde ze om verschillende mensen in één en dezelfde wereld in vrede met elkaar te laten samenleven.

Eerdere Vrijheidscolleges in de provincie Overijssel werden gegeven door Gerdi Verbeet (vrijheid van meningsuiting), Yassin Elforkani (vrijheid van religie) en Ton Koene (vrijwaring van angst). Het college begint op 5 mei om 11.30 uur. De zaal in het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat gaat om 11.00 uur open.

Reserveren
De toegang tot het college is gratis. Vanwege de verwachte grote belangstelling wordt geadviseerd vooraf te reserveren. Dat kan via e-mail: daisy@niekvandersprong.nl. Kijk voor meer informatie op www.vrijheidscolleges.nl.