Afbeelding

New Challenge Let's Play op Koningsdag Assendorperplein

· leestijd 1 minuut Cultuur

Nieuwe Zwolse muziekscene laat van zich horen op Koningsdag in Zwolle!

Koningsdag 2015 op het Assendorperplein in Zwolle heeft een prachtig dag- en avondprogramma. Er is van alles te doen: een Kindervrijmarkt, tal van activiteiten, eten en drinken, dans en heel veel muziek. O.a om 16.00 uur een optreden van New Challenge Let\'s Play!

Zwolle kent al diverse generaties een eigen muziekscene met tal van bekende Zwolse muzikanten en bands. Een nieuwe generatie talentvolle muzikanten staat te trappelen om hun plek op de podia in te nemen! New Challenge Let's Play is een band met muzikaal getalenteerde jongeren, in de leeftijd van 13 tot 19 jaar.

De band New Challenge Let\'s Play is het resultaat van het gelijknamige muziekproject waarin jong talent wordt gecoacht door ervaren Zwolse muzikanten. Elf jonge muzikanten vormen samen New Challenge Let's Play. Een (h)echte band met drie zangeressen en een zanger, een saxofoniste, twee gitaristen, een pianiste, een bassist die ook ukelele speelt, een accordeonist en maar liefst twee drummers die regelmatig samen de drumpartijen voor hun rekening nemen. In 2015 laat New Challenge Let\'s Play middels een concertserie van zich horen. Anderhalf jaar voorbereiden ging hier aan vooraf.

Audities, repetities en tosti's
In november 2013 vonden audities plaats voor het muziekproject New Challenge Let's Play en in januari 2014 zijn de bandleden begonnen met elke twee weken te repeteren in Wijkcentrum De Enk in Assendorp. Ze werden daarbij begeleid door coaches die al veel professionele ervaring hebben in de muziekwereld en daardoor veel weten van wat er allemaal komt kijken bij het spelen in en optreden met een band. Belangrijke zaken als repertoirekeuze, samenspel, repeteren, podiumpresentatie en geluid- en lichttechniek komen bij New Challenge Let\'s Play allemaal aan bod. Zo'n dertig repetities, honderden smakelijke tosti's en nog veel meer uren thuis hard oefenen verder, was in januari 2015 een stevige set nummers gereed, met vette ouwe rockclassics, een vrolijk reggaenummer en een aantal gevoelige, moderne popsongs.

Bezetting New Challenge Let's Play:
Zang: Boise, Moisha, Lotte en Lorenzo
Gitaar: Kjeld en Jelle
Bas en ukelele: Joeri
Drums: Stijn en Marc
Saxofoon: Tonnie
Toetsen: Senninha
Accordeon: Jasper

Contact en meer informatie New Challenge Let's Play
Suzanna Ververda-Huizing: organisatie
T: 06 401 903 78 | E: newchallengeletsplay@gmail.com
John Beumer: PR en bandcoach
T: 06 512 753 27 | E: bluedew@planet.nl

(Foto: Peter Plaatsman)

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30